فکر نمی کنم نیازی به معرفی این خوشمزه ی آبدار باشد. همه ی ما تا حالا انگور سیاه را دیده ایم یا خورده ایم. یکی از دلایل آن میزان کشت زیاد انگور در کشورمان ایران است. مدلی از انگورهای سیاه با دانه های کوچک و بی هسته جزو اولین انگورهایی هستند که هر سال به بازار می آیند. با فرا رسیدن فصل برداشت، انواع آن با دانه های بزرگ تر و آبدار تر هم روانه ی بازار می شوند.
در این مقاله از خواص انگور سیاه می گوییم. و این که چطور می توانید آن را مصرف کنید. با ما همراه شوید.
خواص انگور سیاه
انگورها در خواص بسیار به هم نزدیک اند. بیشتر تفاوت آن ها به خاطر مواد موجود در پوسته ی آن هاست که با هم متفاوتند. هسته و گوشت انگورها همگی ترکیبات یکسانی دارند. یکی از مهم ترین موادی که در پوست انگورهای تیره به ویژه انگور سیاه وجود دارد، رزوراترول (resveratrol) است.
انگور های تیره دارای مواد آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها از صدمه دیدن سلول ها جلوگیری می کند و یا آن را به تاخیر می اندازد. آنتی اکسیدان ها به صورت طبیعی در میوه ها و سبزی ها وجود دارد. علاوه بر آن قرص های مکملی نیز ساخته می شوند که این ماده را در خود دارند. نباید در مصرف مکمل ها زیاده روی کنید چون می تواند به سلامت آسیب برساند.
بنا به بعضی از تحقیقات انگور سیاه از بهترین انگور ها هستند و مواد مغذی بیشتری نسبت به آن ها دارند. میزان کربوهیدرات انگور سیاه بالاست و خوراکی مناسبی برای ورزشکاران است.
انگور سیاه برای کاهش سطح قند خون مفید است.
با تنظیم میزان انسولین، خطر دیابت را کاهش می دهد. همچنین به افزایش حساسیت به انسولین در بدن کمک می کند. ماده ای به نام Pterostilbene در انگورها یافت می شود که به کاهش میزان قند موجود در خون کمک می کند. شاخص پایین گلایسمیک (glycemic) در انگور سیاه باعث رسیدن به تعادل در قند خون می شود. با این حال بهتر است که همیشه مقادیر کمی از انگور مصرف شود.
مفید برای دید چشم ها
کاروتنوئید (carotenoid) های موجود در این نوع از انگور به بهبود بینایی چشم کمک می کند. آن ها شامل لوتئین و زآکسانتین (Lutein and Zeaxanthin) هستند که از شبکیه ی چشم در مقابل آسیب های اکسیداتیو (oxidative ) موثرند.
کاهش خطر سرطان
مصرف انگور سیاه به خاطر ویژگی های دو ماده ی آنتی موتاژنیک و آنتی اکسیدان در جلوگیری و مبارزه با بافت های سرطانی مفیدند. رزوراترول (resveratrol) که در پوسته ی انگور سیاه به وفور پیدا می شود، می تواند رشد سلول های سرطانی را متوقف کند و آن ها را از بین ببرد.
مصرف انگور سیاه
همیشه سعی کنید در مصرف انگور نکاتی را در نظر بگیرید. زمانی که می خواهید انگور بخرید، انگوری را انتخاب کنید که رنگ دانه های آن یکدست باشد و دانه ها به شاخه متصل باشند. از مصرف انگور هایی که آلوده هستند یا کپک زده اند بپرهیزید.
انگور معمولا ۳ تا ۵ روز ماندگاری دارد. اگر آن را خارج از یخچال نگه می دارید، برای این که طراوت آن را حفظ کنید آن را درون پاکت کاغذی را روزنامه بگذارید. قبل از خوردن، حتما انگورها را بشویید.
انگور ها را به روش های مختلفی می توان مصرف کرد. برای مثال می توانید آن را با دیگر میوه ها درون دستگاه آبمیوه گیری بریزید و نوشیدنی خوشمزه ای داشته باشید که سرشار از مواد مغذی و مفید باشد.
6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] انگور سیاه را بیشتر دوست دارید، باید بگویم که به خاطر آنتی […]
[…] بر اساس رنگ: انگور قرمز، انگور سیاه، آبی تیره، نارنجی، زرد، سبز و صورتی دسته بندی می […]
[…] و ناحیه دشمن زیاری فارس از تولید کنندگان عمده ی انگور سیاه هستند. قیمت انگور سیاه در سال ۹۷ از ۲۵۰۰ تومان تا هشت […]
[…] ندارد که نتوانید از انواع دیگر انگور استفاده کنید. انگورهای سیاه، بنفش تیره یا آبی جلوه ی خاصی به مربا می دهند، اما […]
[…] آنتی اکسیدان و ضد سرطانی. برای آشنایی بیشتر با خواص انگور سیاه و قرمز می توانید مقالات موجود در سایت دوشو را مطالعه […]
[…] در دهانتان، طعمی بی نظیر و شیرین را تجربه می کنید. انگور سیاه، بیش از ۶۰۰۰ سال است که کشت می شود و همین مسئله آن را به […]