1. خانه
  2. chevron_left
  3. انگور
  4. chevron_left
  5. انگور سیاه

انگور سیاه

انگور سیاه

فکر نمی کنم نیازی به معرفی این خوشمزه ی آبدار باشد. همه ی ما تا حالا انگور سیاه را دیده ایم یا خورده ایم. یکی از دلایل آن میزان کشت زیاد انگور در کشورمان ایران است. مدلی از انگورهای سیاه با دانه های کوچک و بی هسته جزو اولین انگورهایی هستند که هر سال به بازار می آیند. با فرا رسیدن فصل برداشت، انواع آن با دانه های بزرگ تر و آبدار تر هم روانه ی بازار می شوند.

در این مقاله از خواص انگور سیاه می گوییم. و این که چطور می توانید آن را مصرف کنید. با ما همراه شوید.

خواص انگور سیاه

انگورها در خواص بسیار به هم نزدیک اند. بیشتر تفاوت آن ها به خاطر مواد موجود در پوسته ی آن هاست که با هم متفاوتند. هسته و گوشت انگورها همگی ترکیبات یکسانی دارند. یکی از مهم ترین موادی که در پوست انگورهای تیره به ویژه انگور سیاه وجود دارد، رزوراترول (resveratrol) است.

انگور های تیره دارای مواد آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها از صدمه دیدن سلول ها جلوگیری می کند و یا آن را به تاخیر می اندازد. آنتی اکسیدان ها به صورت طبیعی در میوه ها و سبزی ها وجود دارد. علاوه بر آن قرص های مکملی نیز ساخته می شوند که این ماده را در خود دارند. نباید در مصرف مکمل ها زیاده روی کنید چون می تواند به سلامت آسیب برساند.

بنا به بعضی از تحقیقات انگور سیاه از بهترین انگور ها هستند و مواد مغذی بیشتری نسبت به آن ها دارند. میزان کربوهیدرات انگور سیاه بالاست و خوراکی مناسبی برای ورزشکاران است.

انگور سیاه برای کاهش سطح قند خون مفید است.

با تنظیم میزان انسولین، خطر دیابت را کاهش می دهد. همچنین به افزایش حساسیت به انسولین در بدن کمک می کند. ماده ای به نام Pterostilbene در انگورها یافت می شود که به کاهش میزان قند موجود در خون کمک می کند. شاخص پایین گلایسمیک (glycemic) در انگور سیاه باعث رسیدن به تعادل در قند خون می شود. با این حال بهتر است که همیشه مقادیر کمی از انگور مصرف شود.

مفید برای دید چشم ها

کاروتنوئید (carotenoid) های موجود در این نوع از انگور به بهبود بینایی چشم کمک می کند. آن ها شامل لوتئین و زآکسانتین (Lutein and Zeaxanthin) هستند که از شبکیه ی چشم در مقابل آسیب های اکسیداتیو (oxidative ) موثرند. 

کاهش خطر سرطان

مصرف انگور سیاه به خاطر ویژگی های دو ماده ی آنتی موتاژنیک و آنتی اکسیدان در جلوگیری و مبارزه با بافت های سرطانی مفیدند. رزوراترول (resveratrol) که در پوسته ی انگور سیاه به وفور پیدا می شود، می تواند رشد سلول های سرطانی را متوقف کند و آن ها را از بین ببرد.

برای مطالعه خواص بیشتر انگور سیاه و دیگر انواع آن نوشته ی ما با عنوان “خواص انگور” را بخوانید.

مصرف انگور سیاه

همیشه سعی کنید در مصرف انگور نکاتی را در نظر بگیرید. زمانی که می خواهید انگور بخرید، انگوری را انتخاب کنید که رنگ دانه های آن یکدست باشد و دانه ها به شاخه متصل باشند. از مصرف انگور هایی که آلوده هستند یا کپک زده اند بپرهیزید. 

انگور معمولا ۳ تا ۵ روز ماندگاری دارد. اگر آن را خارج از یخچال نگه می دارید، برای این که طراوت آن را حفظ کنید آن را درون پاکت کاغذی را روزنامه بگذارید. قبل از خوردن، حتما انگورها را بشویید. 

انگور ها را به روش های مختلفی می توان مصرف کرد. برای مثال می توانید آن را با دیگر میوه ها درون دستگاه آبمیوه گیری بریزید و نوشیدنی خوشمزه ای داشته باشید که سرشار از مواد مغذی و مفید باشد.

عضویت در خبرنامه دوشو
.با عضویت در خبرنامه، شما را در جریان آخرین مطالب «دوشو» قرار می‌دهیم

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

سوال یا دیدگاهی دارید؟ در اینجا با ما در میان بگذارید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همه چیز درباره کشمش
همه چیز درباره انگور
همه چیز درباره مویز
همه چیز درباره شیره انگور
فهرست