چطور مربای انگور درست کنیم؟

مربا انگور

مربای انگور از آن دست مرباهاییست که دیگر کمتر کسی آن را درست می کند. بچه های دبستانی هم ژله انگور را میشناسند، ولی مربای انگور خیلی وقت است که کنار گذاشته شده. مربای انگور بسیار خوشمزه است و زمان آن رسیده که دوباره آن را به دستور پخت هایمان اضافه کنیم.

البته از بین رفتن محبوبیت مربای انگور، دلیل منطقی ای دارد؛ چون درست کردن آن به شیوه ی سنتی کار زیادی می برد و باید تمام هسته های انگور در آورده شوند. مدت ها قبل از ورود نخستین انگورهای بی دانه در دهه 1980، مربای انگور وارد غذاهای سنتی ما شده بود. 

برای تهیه یک مربای انگور عالی، باید دانه انگورها را جدا کنید. دانه های انگور از دانه های تمشک و شاتوت بزرگترند و اگر آن ها را جدا نکنید، بعد از پخت میزان زیادی هسته انگور در مربایتان می ماند که جالب نیست. انگورهای بی دانه تا حدودی مشکل را حل کرده اند، اما این نوع انگورها هم دانه های ریزی دارند. اگر از انگورهای بی دانه استفاده می کنید درآوردن دانه ها اختیاریست؛ در هر صورت ما روش آن را به شما یاد می دهیم.

دستور پخت مربای انگور (بدون ژلاتین گیاهی)

طعم این مربا بسیار عالیست و با وجود پوست انگور در آن، ظاهر و بافت خوبی پیدا می کند. 

زمان آماده سازی: 30 دقیقه

زمان پخت: 15 الی 30 دقیقه 

زمان کلی: یک ساعت

مواد لازم

هشت فنجان انگور. بدون ساقه و دم

شش فنجان شکر

درآوردن هسته های انگور

برای درست کردن مربای انگور، حتما باید پوست انگور را نگه داشت. شما باید هسته ها را از گوشت جدا کنید، ولی پوست آن را نگه دارید. اما چطور می شود این کار را انجام داد؟

با کندن پوست انگورهای نپخته شروع کنید. اول بخشی از پوست انگور را جدا کنید و بعد انگور را به آرامی فشار دهید تا گوشت آن بیرون بیاید. انگورهای بدون پوست را در یک ظرف بریزید و پوست آن ها را در ظرفی دیگر. جدا کردن پوست انگور کار سختی به نظر می رسد، اما مادربزرگ ها هم دقیقا همین کارها را انجام می دادند و روزشان را با کارهای اینچنینی پر می کردند.

مربا انگور

اگر قبل از پخت انگور این کارها را انجام دهید بهتر است. می توانید از بچه ها هم برای جدا کردن پوست انگور کمک بگیرید؛ دست های کوچک آن ها برای این کار خیلی مناسب است و خودشان هم لذت می برند. اگر از انگورهای بی دانه استفاده می کنید یا برایتان مهم نیست که هنگام خوردن مربا گهگاه هسته های سفت انگور زیر دندانتان برود می توانید هسته ها را در نیاورید. کاملا اختیاریست. 

پوست انگورها را در کاسه جداگانه ای بریزید و کنار بگذارید. برای شروع ابتدا گوشت انگورها را بپزید. اجازه دهید به آرامی بپزند تا خوب له شوند. برای این که زودتر له شوند می توانید با پشت قاشق آن ها را فشار دهید. بعد از پخت، پالپ انگور را از صافی یا تور تمیز رد کنید تا هسته ی آن جدا شود. حتی اگر از انگورهای بی دانه هم استفاده می کنید باز این کار را انجام دهید، چون آن ها هم دانه های ریزی دارند.

مربا انگور

چطور مربای انگور درست کنیم؟

در این مرحله پوست انگور، پالپ صاف شده و شکر را با هم مخلوط کنید. اگر دوست دارید مربایتان کم شکر باشد می توانید میزان شکری که در دستور تهیه ذکر شده را نصف کنید. یادتان باشد اگر میزان شکر را نصف کنید مقدار مربایی که بدست می آورید خیلی کمتر خواهد بود، چون مربا برای اینکه به قوام لازم برسد باید بیشتر بجوشد؛ ولی در هر صورت خوشمزه می شود.

مخلوط پالپ، پوست و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا جوش بیاید. حدودا 10 تا 15 دقیقه آن را بپزید، تا جایی که بیشتر آب آن تبخیر شود و مربا شروع به تغییر قوام کند. این مربا زودتر از دیگر مرباها به قوام می رسد.

اگر قبلا مربا درست کرده باشید، با نزدیک شدن مربا به مرحله ی ژله ای شدن، این تغییر را تشخیص می دهید. می توانید برای تست قوام مربا از دماسنج استفاده کنید، چون مربا معمولا در 220 درجه فارنهایت به قوام می رسد، یا اینکه بشقابی را درون فریزر بگذارید و بعد مقدار کمی مربا روی آن بریزید تا میزان ژله ای شدن مربا را بسنجید. 

مربا انگور

وقتی مربا ژله ای شد و به قوام دلخواه شما رسید، آن را درون شیشه مربا بریزید و حدود نیم تا یک سانت بالای آن را خالی بگذارید. در شیشه را محکم ببندید و به مدت ده دقیقه درون آب جوش بگذارید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید پنج دقیقه دیگر درون آب باقی بماند. بعد آن را از آب جوش خارج کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.

در این مرحله کمی طول می کشد تا مربا کاملا ژله ای شود. پیش از باز کردن درب مربا و تست آن، به مدت 48 ساعت به آن استراحت دهید. اگر بعد از تست کردن متوجه شدید رقیق است می توانید آن را دوباره درون قابلمه بریزید و بجوشانید تا به قوام دلخواهتان برسد؛ یا اگر خیلی غلیظ بود پس از ریختن درون قابلمه مقداری آب به آن اضافه کرده و دوباره بپزید. چنانچه غلظت مربا را از قبل با یک بشقاب خنک یا دماسنج تست کنید، دیگر احتیاجی به دوباره جوشاندن آن نخواهید داشت. اما تمام راه کارها را به شما یاد می  دهیم تا در صورت نیاز بدانید چه باید بکنید.

مربا انگور

انتخاب انگور برای مربا

برای تهیه مربای انگور اصولا از انگور کنکورد استفاده می کنند، چون پوستش راحت جدا می شود و رنگ آن هم سیاه است. اما باید به طعم هم توجه کنید. مشکل اینجاست که انگورهای کنکورد غالبا برای تولید ژله یا آب انگور به کارخانه های مربوطه فرستاده می شوند و کمتر در میوه فروشی ها یافت می شوند و اگر هم باشند خیلی تازه و خوب نیستند. نگهداری این انگورها سخت است و به همین دلیل بیشتر برای تولید ژله یا آب انگور از آن ها استفاده می شود. 

دلیلی وجود ندارد که نتوانید از انواع دیگر انگور استفاده کنید. انگورهای سیاه، بنفش تیره یا آبی جلوه ی خاصی به مربا می دهند، اما انگورهای سبز و بی دانه تامسون هم زیبایی خودشان را دارند. 

کتاب های آشپزی بیشتر انگور کنکورد، موسکادین یا مشک را پیشنهاد می کنند. اما هیچ کدامشان اینجا پیدا نمی شوند. نگران نباشید می توانید از انگورهای قرمز، سبز، انگورهای  یاقوتی یا هر انگور ی که در منطقه شما پیدا می شود استفاده کنید. مطمئن باشید مربایتان عالی می شود.

مربای انگور از آن دست مرباهاییست که دیگر کمتر کسی آن را درست می کند. بچه های دبستانی هم ژله انگور را میشناسند، ولی مربای انگور خیلی وقت است که کنار گذاشته شده. مربای انگور بسیار خوشمزه است و زمان آن رسیده که دوباره آن را به دستور پخت هایمان اضافه کنیم.

البته از بین رفتن محبوبیت مربای انگور، دلیل منطقی ای دارد؛ چون درست کردن آن به شیوه ی سنتی کار زیادی می برد و باید تمام هسته های انگور در آورده شوند. مدت ها قبل از ورود نخستین انگورهای بی دانه در دهه 1980، مربای انگور وارد غذاهای سنتی ما شده بود. 

برای تهیه یک مربای انگور عالی، باید دانه انگورها را جدا کنید. دانه های انگور از دانه های تمشک و شاتوت بزرگترند و اگر آن ها را جدا نکنید، بعد از پخت میزان زیادی هسته انگور در مربایتان می ماند که جالب نیست. انگورهای بی دانه تا حدودی مشکل را حل کرده اند، اما این نوع انگورها هم دانه های ریزی دارند. اگر از انگورهای بی دانه استفاده می کنید درآوردن دانه ها اختیاریست؛ در هر صورت ما روش آن را به شما یاد می دهیم.

دستور پخت مربای انگور (بدون ژلاتین گیاهی)

طعم این مربا بسیار عالیست و با وجود پوست انگور در آن، ظاهر و بافت خوبی پیدا می کند. 

زمان آماده سازی: 30 دقیقه

زمان پخت: 15 الی 30 دقیقه 

زمان کلی: یک ساعت

مواد لازم

هشت فنجان انگور. بدون ساقه و دم

شش فنجان شکر

درآوردن هسته های انگور

برای درست کردن مربای انگور، حتما باید پوست انگور را نگه داشت. شما باید هسته ها را از گوشت جدا کنید، ولی پوست آن را نگه دارید. اما چطور می شود این کار را انجام داد؟

با کندن پوست انگورهای نپخته شروع کنید. اول بخشی از پوست انگور را جدا کنید و بعد انگور را به آرامی فشار دهید تا گوشت آن بیرون بیاید. انگورهای بدون پوست را در یک ظرف بریزید و پوست آن ها را در ظرفی دیگر. جدا کردن پوست انگور کار سختی به نظر می رسد، اما مادربزرگ ها هم دقیقا همین کارها را انجام می دادند و روزشان را با کارهای اینچنینی پر می کردند.

مربا انگور

اگر قبل از پخت انگور این کارها را انجام دهید بهتر است. می توانید از بچه ها هم برای جدا کردن پوست انگور کمک بگیرید؛ دست های کوچک آن ها برای این کار خیلی مناسب است و خودشان هم لذت می برند. اگر از انگورهای بی دانه استفاده می کنید یا برایتان مهم نیست که هنگام خوردن مربا گهگاه هسته های سفت انگور زیر دندانتان برود می توانید هسته ها را در نیاورید. کاملا اختیاریست. 

پوست انگورها را در کاسه جداگانه ای بریزید و کنار بگذارید. برای شروع ابتدا گوشت انگورها را بپزید. اجازه دهید به آرامی بپزند تا خوب له شوند. برای این که زودتر له شوند می توانید با پشت قاشق آن ها را فشار دهید. بعد از پخت، پالپ انگور را از صافی یا تور تمیز رد کنید تا هسته ی آن جدا شود. حتی اگر از انگورهای بی دانه هم استفاده می کنید باز این کار را انجام دهید، چون آن ها هم دانه های ریزی دارند.

مربا انگور

چطور مربای انگور درست کنیم؟

در این مرحله پوست انگور، پالپ صاف شده و شکر را با هم مخلوط کنید. اگر دوست دارید مربایتان کم شکر باشد می توانید میزان شکری که در دستور تهیه ذکر شده را نصف کنید. یادتان باشد اگر میزان شکر را نصف کنید مقدار مربایی که بدست می آورید خیلی کمتر خواهد بود، چون مربا برای اینکه به قوام لازم برسد باید بیشتر بجوشد؛ ولی در هر صورت خوشمزه می شود.

مخلوط پالپ، پوست و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا جوش بیاید. حدودا 10 تا 15 دقیقه آن را بپزید، تا جایی که بیشتر آب آن تبخیر شود و مربا شروع به تغییر قوام کند. این مربا زودتر از دیگر مرباها به قوام می رسد.

اگر قبلا مربا درست کرده باشید، با نزدیک شدن مربا به مرحله ی ژله ای شدن، این تغییر را تشخیص می دهید. می توانید برای تست قوام مربا از دماسنج استفاده کنید، چون مربا معمولا در 220 درجه فارنهایت به قوام می رسد، یا اینکه بشقابی را درون فریزر بگذارید و بعد مقدار کمی مربا روی آن بریزید تا میزان ژله ای شدن مربا را بسنجید. 

مربا انگور

وقتی مربا ژله ای شد و به قوام دلخواه شما رسید، آن را درون شیشه مربا بریزید و حدود نیم تا یک سانت بالای آن را خالی بگذارید. در شیشه را محکم ببندید و به مدت ده دقیقه درون آب جوش بگذارید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید پنج دقیقه دیگر درون آب باقی بماند. بعد آن را از آب جوش خارج کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.

در این مرحله کمی طول می کشد تا مربا کاملا ژله ای شود. پیش از باز کردن درب مربا و تست آن، به مدت 48 ساعت به آن استراحت دهید. اگر بعد از تست کردن متوجه شدید رقیق است می توانید آن را دوباره درون قابلمه بریزید و بجوشانید تا به قوام دلخواهتان برسد؛ یا اگر خیلی غلیظ بود پس از ریختن درون قابلمه مقداری آب به آن اضافه کرده و دوباره بپزید. چنانچه غلظت مربا را از قبل با یک بشقاب خنک یا دماسنج تست کنید، دیگر احتیاجی به دوباره جوشاندن آن نخواهید داشت. اما تمام راه کارها را به شما یاد می  دهیم تا در صورت نیاز بدانید چه باید بکنید.

مربا انگور

انتخاب انگور برای مربا

برای تهیه مربای انگور اصولا از انگور کنکورد استفاده می کنند، چون پوستش راحت جدا می شود و رنگ آن هم سیاه است. اما باید به طعم هم توجه کنید. مشکل اینجاست که انگورهای کنکورد غالبا برای تولید ژله یا آب انگور به کارخانه های مربوطه فرستاده می شوند و کمتر در میوه فروشی ها یافت می شوند و اگر هم باشند خیلی تازه و خوب نیستند. نگهداری این انگورها سخت است و به همین دلیل بیشتر برای تولید ژله یا آب انگور از آن ها استفاده می شود. 

دلیلی وجود ندارد که نتوانید از انواع دیگر انگور استفاده کنید. انگورهای سیاه، بنفش تیره یا آبی جلوه ی خاصی به مربا می دهند، اما انگورهای سبز و بی دانه تامسون هم زیبایی خودشان را دارند. 

کتاب های آشپزی بیشتر انگور کنکورد، موسکادین یا مشک را پیشنهاد می کنند. اما هیچ کدامشان اینجا پیدا نمی شوند. نگران نباشید می توانید از انگورهای قرمز، سبز، انگورهای  یاقوتی یا هر انگور ی که در منطقه شما پیدا می شود استفاده کنید. مطمئن باشید مربایتان عالی می شود.

بیشتر بخوانید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.