نحوه ی قلمه زدن درخت انگور

قلمه زدن انگور

هر چند که تولید انگور، چه در مقیاس کوچک و چه در مقیاس بزرگ کار راحتی نیست، اما خیلی لذت بخش است که حاصل دسترنج خودتان را بچینید و میل کنید. تنها با یک درخت انگور هم می توانید این کار را انجام دهید. به جای اینکه از گلخانه نهال انگور بخرید، خودتان می توانید از یک درخت انگور قلمه بگیرید و آن را به یک درخت بزرگ و پربار تبدیل کنید. وقتی قلمه را برداشتید باید کاری کنید که ریشه کند، اما چطور؟ در این پست نحوه ی قلمه زدن انگور را به شما آموزش می دهیم.

در اواخر پاییز یا اوایل زمستان که درخت در خواب است، شاخه ای یک ساله انتخاب کنید. حواستان باشد که قطر شاخه بیشتر از قطر مداد نباشد. شاخه های یکساله در واقع همان شاخه های جدیدی هستند که تابستان گذشته درآمده اند. شاخه را دقیقا از جایی که از شاخه ی دیگری رشد کرده ببرید.

قلمه زدن انگور

سپس شاخه را به تکه های ۲۰ الی ۲۵ سانتی ببرید. از انتهای شاخه این کار را شروع کنید، چون به نسبت بالای شاخه جوانه های بیشتری دارد. جوانه ها به صورت برآمدگی هایی کوچک در طول شاخه ظاهر می شوند. برای تقسیم کردن و بریدن شاخه باید انتهای هر تکه را به صورت مورب و بالای آن را به صورت مستقیم برش دهید تا بتوانید انتهای آن را تشخیص دهید. از انتهای هر تکه، ریشه و از بالای آن، شاخه می روید. بعضی از باغبانان انتهای تکه ها را به صورت صاف می برند، اما برش مورب باعث افزایش مساحت جذب آب می شود.

قلمه ردن انگور

با استفاده از یک چاقوی تیز، تمام جوانه های هر تکه را به جز دو جوانه بالایی ببرید. اگر این جوانه ها (برآمدگی ها) روی شاخه باقی بمانند بعدها در زیر خاک جان گیاه را می گیرند.

انتهای هر تکه را برای چند ثانیه در پودر هورمون ریشه زایی فرو کنید. این پودر باعث تحریک رشد ریشه می شود. قلمه ها را در یک لیوان بلند یا بطری قرار دهید. سپس به میزان کافی آب جوشیده به لیوان یا بطری اضافه کنید تا انتهای قلمه به طور کامل در آب باشد.

قلمه های انگور را به مدت شش هفته یا تا زمانی که ریشه های متعدد سه سانتی دربیاورند درون آب بگذارید. مرتبا آب لیوان یا بطری را عوض کنید و اجازه ندهید آب تیره و کدر شود.

قلمه زدن انگور

هر قلمه ریشه دار را در ظرف بلندی که خاک آن از سه قسمت ماسه درشت و یک قسمت پیت ماس تشکیل شده بکارید. قلمه را کاملا در خاک فرو کنید به طوری که فقط جوانه های بالای قلمه از خاک بیرون بمانند. قلمه ها را در گلدان های جداگانه بکارید تا هر کدام از آنها آب، مواد مغذی و فضای کافی برای رشد داشته باشند.

خاک گلدان باید مرطوب باشد نه خیس، پس هر اندازه که نیاز است آن را آبیاری کنید. گلدان را مرتبا آب ندهید، چون ریشه ها را خنک نگه می دارد و مانع رشد آن می شود. 

وقتی هوا گرم شد، آن ها را به بیرون منتقل کنید. فروردین و اردیبهشت بهترین زمان کاشت قلمه ها در باغچه هستند. فقط دقت کنید که آن ها را در همان عمقی که در خاک گلدان بودند بکارید.

چیزهایی که برای قلمه زدن نیاز دارید

  • قیچی باغبانی
  • متر
  • چاقوی تیز
  • پودر هورمون ریشه زایی
  • ظرف (گلدان) بلند
  • ماسه درشت
  • پیت ماس

نکته

اگر سرمای هوا تمام شده می توانید قلمه هایی که در آب ریشه کرده اند را مستقیما درون خاک باغچه بکارید.

در دوشو مقاله هایی تحت عنوان «پرورش انگور در خانه» و «نحوه ی کاشت دانه انگور» را هم برایتان آماده کرده ایم. اگر به این موضوعات علاقمندید می توانید نگاهی به آن ها بیندازید. 

هر چند که تولید انگور، چه در مقیاس کوچک و چه در مقیاس بزرگ کار راحتی نیست، اما خیلی لذت بخش است که حاصل دسترنج خودتان را بچینید و میل کنید. تنها با یک درخت انگور هم می توانید این کار را انجام دهید. به جای اینکه از گلخانه نهال انگور بخرید، خودتان می توانید از یک درخت انگور قلمه بگیرید و آن را به یک درخت بزرگ و پربار تبدیل کنید. وقتی قلمه را برداشتید باید کاری کنید که ریشه کند، اما چطور؟ در این پست نحوه ی قلمه زدن انگور را به شما آموزش می دهیم.

در اواخر پاییز یا اوایل زمستان که درخت در خواب است، شاخه ای یک ساله انتخاب کنید. حواستان باشد که قطر شاخه بیشتر از قطر مداد نباشد. شاخه های یکساله در واقع همان شاخه های جدیدی هستند که تابستان گذشته درآمده اند. شاخه را دقیقا از جایی که از شاخه ی دیگری رشد کرده ببرید.

قلمه زدن انگور

سپس شاخه را به تکه های ۲۰ الی ۲۵ سانتی ببرید. از انتهای شاخه این کار را شروع کنید، چون به نسبت بالای شاخه جوانه های بیشتری دارد. جوانه ها به صورت برآمدگی هایی کوچک در طول شاخه ظاهر می شوند. برای تقسیم کردن و بریدن شاخه باید انتهای هر تکه را به صورت مورب و بالای آن را به صورت مستقیم برش دهید تا بتوانید انتهای آن را تشخیص دهید. از انتهای هر تکه، ریشه و از بالای آن، شاخه می روید. بعضی از باغبانان انتهای تکه ها را به صورت صاف می برند، اما برش مورب باعث افزایش مساحت جذب آب می شود.

قلمه ردن انگور

با استفاده از یک چاقوی تیز، تمام جوانه های هر تکه را به جز دو جوانه بالایی ببرید. اگر این جوانه ها (برآمدگی ها) روی شاخه باقی بمانند بعدها در زیر خاک جان گیاه را می گیرند.

انتهای هر تکه را برای چند ثانیه در پودر هورمون ریشه زایی فرو کنید. این پودر باعث تحریک رشد ریشه می شود. قلمه ها را در یک لیوان بلند یا بطری قرار دهید. سپس به میزان کافی آب جوشیده به لیوان یا بطری اضافه کنید تا انتهای قلمه به طور کامل در آب باشد.

قلمه های انگور را به مدت شش هفته یا تا زمانی که ریشه های متعدد سه سانتی دربیاورند درون آب بگذارید. مرتبا آب لیوان یا بطری را عوض کنید و اجازه ندهید آب تیره و کدر شود.

قلمه زدن انگور

هر قلمه ریشه دار را در ظرف بلندی که خاک آن از سه قسمت ماسه درشت و یک قسمت پیت ماس تشکیل شده بکارید. قلمه را کاملا در خاک فرو کنید به طوری که فقط جوانه های بالای قلمه از خاک بیرون بمانند. قلمه ها را در گلدان های جداگانه بکارید تا هر کدام از آنها آب، مواد مغذی و فضای کافی برای رشد داشته باشند.

خاک گلدان باید مرطوب باشد نه خیس، پس هر اندازه که نیاز است آن را آبیاری کنید. گلدان را مرتبا آب ندهید، چون ریشه ها را خنک نگه می دارد و مانع رشد آن می شود. 

وقتی هوا گرم شد، آن ها را به بیرون منتقل کنید. فروردین و اردیبهشت بهترین زمان کاشت قلمه ها در باغچه هستند. فقط دقت کنید که آن ها را در همان عمقی که در خاک گلدان بودند بکارید.

چیزهایی که برای قلمه زدن نیاز دارید

  • قیچی باغبانی
  • متر
  • چاقوی تیز
  • پودر هورمون ریشه زایی
  • ظرف (گلدان) بلند
  • ماسه درشت
  • پیت ماس

نکته

اگر سرمای هوا تمام شده می توانید قلمه هایی که در آب ریشه کرده اند را مستقیما درون خاک باغچه بکارید.

در دوشو مقاله هایی تحت عنوان «پرورش انگور در خانه» و «نحوه ی کاشت دانه انگور» را هم برایتان آماده کرده ایم. اگر به این موضوعات علاقمندید می توانید نگاهی به آن ها بیندازید. 

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست