فواید سرکه انگور برای سلامتی

خواص سرکه انگور

سرکه از طریق تخمیر و تبدیل قندها به اسید استیک توسط ریز جانداران میکروسکوپی ساخته می شود. می توان از هر میوه یا ماده ای که حاوی قند است سرکه تهیه کرد. سرکه انگور شبیه به سرکه شراب است و از تخمیر بیشتر شراب به وجود می آید. از آن به عنوان چاشنی، در تهیه ترشی ها و انواع سس ها استفاده می شود؛ همچنین به شدت ضد باکتریست و در طب سنتی برای درمان عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد. سرکه انگور کالری کمی دارد و مصرف آن برای سلامتی بسیار مفید است. با ما در دوشو همراه باشید تا برخی از خواص سرکه انگور را بررسی کنیم.

خواص سرکه انگور

کاهش وزن

طبق مقاله ای که در مجله «زیست شناسی، بیوتکنولوژی و بیوشیمی» در مرداد ماه سال ۸۸ منتشر شد، اسید استیک (ترکیب اصلی سرکه انگور) می تواند مانع تجمع چربی در بدن شود. در یک مطالعه، به تعدادی از شرکت کنندگان ژاپنی که مشکل اضافه وزن داشتند به مدت ۱۲ هفته روزانه ۱۵ و ۳۰ میلی لیتر سرکه انگور دادند و برخی نیز سرکه انگور دریافت نکردند. پس از اتمام درمان مشخص شد که گروه هایی که سرکه انگور خورده بودند به نسبت گروهی که سرکه دریافت نکرده بودند، وزن بیشتری کم کردند و دور کمر و میزان تری گلیسیرید خونشان کم شد.

گلوکز و انسولین

در شهریور ماه سال ۸۴، مطالعه ای صورت گرفت تا میزان تاثیر مصرف سرکه بعد از  غذا را بر پاسخ انسولین و گلوکز بررسی کنند. نتایج این تحقیق در مجله «ژورنال اروپایی تغذیه بالینی» منتشر شد. طبق این مطالعه، مصرف سرکه پس از وعده غذایی باعث کاهش سطح انسولین و گلوکز خون می شود. همچنین شرکت کنندگان پس از مصرف سرکه حس سیری می کردند. هرچه میزان سرکه استفاده شده بیشتر باشد، این پاسخ ها بیشتر می شوند. انتظار می رود این پاسخ های متابولیکی پس از مصرف ترشیجات نیز مشاهده شود.

دیابت نوع ۲

طبق مطالعات انجام شده، مصرف سرکه برای دیابت نوع ۲ مفید است. محققان دریافتند افرادی که در زمان خواب سرکه می خوردند، در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف می کردند، قند خون ناشتای آنها پایین تر بود. آنها این موضوع را به خاطر تاثیر اسید استیک بر متابولیسم گلوکز در کبد می دانند و بیان می کنند كه سرکه ممكن است برای افراد دیابتی که مبتلا به «پدیده داون» (افزایش قند خون ناشتا) هستند، مفید باشد. 

آنتی اکسیدان ها

سرکه انگور مانند شراب قرمز سرشار از پلی فنول است. این مواد، آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که می توانند از شما در برابر صدمات ناشی از مولکول های رادیکال آزاد محافظت کنند. رادیکال های آزاد در ابتلا به برخی از بیماری های مزمن، مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان و بیماری های التهابی موثرند. هرچه سرکه تیره تر باشد، آنتی اکسیدان بالاتری دارد. 

برای آشنایی بیشتر با سرکه انگور و سایر خواص آن می توانید این مقاله از سایت دوشو را مطالعه نمایید.

سرکه از طریق تخمیر و تبدیل قندها به اسید استیک توسط ریز جانداران میکروسکوپی ساخته می شود. می توان از هر میوه یا ماده ای که حاوی قند است سرکه تهیه کرد. سرکه انگور شبیه به سرکه شراب است و از تخمیر بیشتر شراب به وجود می آید. از آن به عنوان چاشنی، در تهیه ترشی ها و انواع سس ها استفاده می شود؛ همچنین به شدت ضد باکتریست و در طب سنتی برای درمان عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد. سرکه انگور کالری کمی دارد و مصرف آن برای سلامتی بسیار مفید است. با ما در دوشو همراه باشید تا برخی از خواص سرکه انگور را بررسی کنیم.

خواص سرکه انگور

کاهش وزن

طبق مقاله ای که در مجله «زیست شناسی، بیوتکنولوژی و بیوشیمی» در مرداد ماه سال ۸۸ منتشر شد، اسید استیک (ترکیب اصلی سرکه انگور) می تواند مانع تجمع چربی در بدن شود. در یک مطالعه، به تعدادی از شرکت کنندگان ژاپنی که مشکل اضافه وزن داشتند به مدت ۱۲ هفته روزانه ۱۵ و ۳۰ میلی لیتر سرکه انگور دادند و برخی نیز سرکه انگور دریافت نکردند. پس از اتمام درمان مشخص شد که گروه هایی که سرکه انگور خورده بودند به نسبت گروهی که سرکه دریافت نکرده بودند، وزن بیشتری کم کردند و دور کمر و میزان تری گلیسیرید خونشان کم شد.

گلوکز و انسولین

در شهریور ماه سال ۸۴، مطالعه ای صورت گرفت تا میزان تاثیر مصرف سرکه بعد از  غذا را بر پاسخ انسولین و گلوکز بررسی کنند. نتایج این تحقیق در مجله «ژورنال اروپایی تغذیه بالینی» منتشر شد. طبق این مطالعه، مصرف سرکه پس از وعده غذایی باعث کاهش سطح انسولین و گلوکز خون می شود. همچنین شرکت کنندگان پس از مصرف سرکه حس سیری می کردند. هرچه میزان سرکه استفاده شده بیشتر باشد، این پاسخ ها بیشتر می شوند. انتظار می رود این پاسخ های متابولیکی پس از مصرف ترشیجات نیز مشاهده شود.

دیابت نوع ۲

طبق مطالعات انجام شده، مصرف سرکه برای دیابت نوع ۲ مفید است. محققان دریافتند افرادی که در زمان خواب سرکه می خوردند، در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف می کردند، قند خون ناشتای آنها پایین تر بود. آنها این موضوع را به خاطر تاثیر اسید استیک بر متابولیسم گلوکز در کبد می دانند و بیان می کنند كه سرکه ممكن است برای افراد دیابتی که مبتلا به «پدیده داون» (افزایش قند خون ناشتا) هستند، مفید باشد. 

آنتی اکسیدان ها

سرکه انگور مانند شراب قرمز سرشار از پلی فنول است. این مواد، آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که می توانند از شما در برابر صدمات ناشی از مولکول های رادیکال آزاد محافظت کنند. رادیکال های آزاد در ابتلا به برخی از بیماری های مزمن، مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان و بیماری های التهابی موثرند. هرچه سرکه تیره تر باشد، آنتی اکسیدان بالاتری دارد. 

برای آشنایی بیشتر با سرکه انگور و سایر خواص آن می توانید این مقاله از سایت دوشو را مطالعه نمایید.

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست