چطور سرکه انگور خانگی و طبیعی درست کنیم؟

سرکه انگور

اکثر ما معمولا در غذاها و ترشی ها از سرکه های صنعتی استفاده می کنیم؛ اما اگر طرز تهیه سرکه خانگی را بدانیم و طعم آن را بچشیم دیگر به سراغ سرکه های صنعتی نمی رویم. یکی از پرکاربردترین سرکه ها، سرکه انگور است که طعم بی نظیری دارد. با ما در دوشو همراه باشید تا روش تهیه آن را به شما آموزش دهیم.

تهیه سرکه

برای تهیه ی سرکه انگور باید آب انگور را بگیرید. چندین روش برای این کار وجود دارد. اگر آب میوه گیری داشته باشید خیلی تمیزتر و راحت تر می توانید آب انگور را بگیرید؛ اگر هم ندارید می توانید به روش سنتی با کمک یک کاسه، پاکت حوله ای و گوشت کوب این کار را انجام دهید. به این صورت که پس از له کردن انگورها، آن ها را درون پاکت حوله ای بریزید تا آب انگور خارج شود.

سرکه انگور

شما می توانید از هر نوع انگوری که می خواهید استفاده کنید. هر چه انگور رسیده تر باشد، طعم نهایی سرکه بهتر می شود و هر چقدر قند بالاتری داشته باشد، طعم سرکه تیزتر و قوی تر می شود. 

انگور تازه بخرید و با خوشه آن ها را بشویید تا گرد و خاکشان گرفته شود، سپس با هر روشی که دوست دارید آب انگورها را بگیرید.

اکنون آب انگور برای تخمیر آماده است. آن را درون یک بطری شیشه ای بریزید و درب آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید و آن را با کش یا سیم ببندید تا حشره داخل آن نرود. خیلی آن را محکم نکنید تا هوا بتواند رد و بدل شود. اصلا برای تهیه ی سرکه از ظروف فلزی استفاده نکنید. هنگام پر کردن شیشه، مقداری از بالای ظرف را خالی بگذارید. چند روز بعد می توانید مقداری نمک و سرکه داخل آن بریزید تا فرآیند تخمیر زودتر انجام شود. شیشه ها را به مدت دو ماه در دمای حدود ۲۶ درجه نگه دارید. اگر بعد از دو ماه مزه ی سرکه ترش بود، یعنی سرکه شما آماده است. 

مشاهده ی فرآیند تخمیر

شما می توانید در این دو ماه فرآیند تخمیر و تبدیل آب انگور به سرکه را مشاهده کنید. خیلی سریع حباب های ریزی در اطراف ظرف یا روی آب انگور ظاهر می شوند. اولین مرحله تخمیر است. مخمرهای طبیعی، قند را به الکل تبدیل می کنند. 

۱۰-۱۴ روز بعد فرایند تخمیر را بررسی کنید؛ حباب ها (به احتمال زیاد) از بین رفته اند. چند هفته که بگذرد، طعم سرکه ترش می شود و بوی تندی پیدا می کند، چون باکتری های اسید استیک، الکل را به اسید استیک تبدیل کرده اند. فقط حواستان باشد که در حین این دو ماه، شیشه را در جای تاریک بگذارید؛ برای این که نور باعث تغییر رنگ و خراب شدن سرکه می شود.

به همین سادگی، سرکه انگور خانگی شما آماده است. 

اکثر ما معمولا در غذاها و ترشی ها از سرکه های صنعتی استفاده می کنیم؛ اما اگر طرز تهیه سرکه خانگی را بدانیم و طعم آن را بچشیم دیگر به سراغ سرکه های صنعتی نمی رویم. یکی از پرکاربردترین سرکه ها، سرکه انگور است که طعم بی نظیری دارد. با ما در دوشو همراه باشید تا روش تهیه آن را به شما آموزش دهیم.

تهیه سرکه

برای تهیه ی سرکه انگور باید آب انگور را بگیرید. چندین روش برای این کار وجود دارد. اگر آب میوه گیری داشته باشید خیلی تمیزتر و راحت تر می توانید آب انگور را بگیرید؛ اگر هم ندارید می توانید به روش سنتی با کمک یک کاسه، پاکت حوله ای و گوشت کوب این کار را انجام دهید. به این صورت که پس از له کردن انگورها، آن ها را درون پاکت حوله ای بریزید تا آب انگور خارج شود.

سرکه انگور

شما می توانید از هر نوع انگوری که می خواهید استفاده کنید. هر چه انگور رسیده تر باشد، طعم نهایی سرکه بهتر می شود و هر چقدر قند بالاتری داشته باشد، طعم سرکه تیزتر و قوی تر می شود. 

انگور تازه بخرید و با خوشه آن ها را بشویید تا گرد و خاکشان گرفته شود، سپس با هر روشی که دوست دارید آب انگورها را بگیرید.

اکنون آب انگور برای تخمیر آماده است. آن را درون یک بطری شیشه ای بریزید و درب آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید و آن را با کش یا سیم ببندید تا حشره داخل آن نرود. خیلی آن را محکم نکنید تا هوا بتواند رد و بدل شود. اصلا برای تهیه ی سرکه از ظروف فلزی استفاده نکنید. هنگام پر کردن شیشه، مقداری از بالای ظرف را خالی بگذارید. چند روز بعد می توانید مقداری نمک و سرکه داخل آن بریزید تا فرآیند تخمیر زودتر انجام شود. شیشه ها را به مدت دو ماه در دمای حدود ۲۶ درجه نگه دارید. اگر بعد از دو ماه مزه ی سرکه ترش بود، یعنی سرکه شما آماده است. 

مشاهده ی فرآیند تخمیر

شما می توانید در این دو ماه فرآیند تخمیر و تبدیل آب انگور به سرکه را مشاهده کنید. خیلی سریع حباب های ریزی در اطراف ظرف یا روی آب انگور ظاهر می شوند. اولین مرحله تخمیر است. مخمرهای طبیعی، قند را به الکل تبدیل می کنند. 

۱۰-۱۴ روز بعد فرایند تخمیر را بررسی کنید؛ حباب ها (به احتمال زیاد) از بین رفته اند. چند هفته که بگذرد، طعم سرکه ترش می شود و بوی تندی پیدا می کند، چون باکتری های اسید استیک، الکل را به اسید استیک تبدیل کرده اند. فقط حواستان باشد که در حین این دو ماه، شیشه را در جای تاریک بگذارید؛ برای این که نور باعث تغییر رنگ و خراب شدن سرکه می شود.

به همین سادگی، سرکه انگور خانگی شما آماده است. 

عضویت در خبرنامه دوشو
.با عضویت در خبرنامه، شما را در جریان آخرین مطالب «دوشو» قرار می‌دهیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همه چیز درباره کشمش
همه چیز درباره انگور
همه چیز درباره مویز
همه چیز درباره شیره انگور
فهرست