انواع کشمش ایرانی

کشمش ایرانی

ایران با صادرات بیش از ۱۵۰ هزار میلیون تن کشمش در سال (۲۷% مصرف جهانی) به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار، سومین صادرکننده بزرگ کشمش در جهان است. کشمش ایرانی انواع مختلفی دارد، از جمله کشمش طلایی، کشمش سلطانی یا همان شاهی (با کیفیت بیشتر، رنگ تیره تر یا روشن تر مخصوص ملایر)، کشمش سیاه و کشمش سبز. مزیت کشمش های ایرانی در اصل به خاطر قیمت مناسب، تنوع، کیفیت و فرایند تولیدشان است که باعث شده جزو بهترین کشمش های جهان باشند. 

کشمش طلایی (انگوری)، کشمش سلطانی (تیره/روشن)، کشمش ملایر، کشمش کاشمری طلایی، کشمش سبز و کشمش های آفتابی (آفتاب خشک) شش نوع رایج کشمش های صادراتی ایرانی هستند. 

کشمش طلایی (انگوری)

این نوع کشمش ها از انگورهای بی دانه گونه Vitis Vinifera تولید می شوند. کشمش های طلایی در تاکستان های آفتابی بناب پرورش داده می شوند. آن ها با استفاده از دود گوگرد و در سایه خشک می شوند، به همین دلیل رنگشان طلایی کهرباییست و مزه ای شیرین دارند. این نوع رایج کشمش، از انگور هایی با سطح قند مشخص و خصوصیات طبیعی خاصی تولید می شوند. این خصوصیات صرفا در انگورهای منطقه بناب وجود دارد و این شهر تنها و بهترین تولید کننده این نوع کشمش در ایران است. انگورها بعد از دوبار شستشو خشک و آغشته به روغن سبزیجات می گردند. سپس به صورت مکانیکی و با لیزر پاک می شوند تا مواد خارجی یا چوب های باقیمانده جدا شوند. نهایتا با رعایت کامل نکات بهداشتی و ملزومات قانونی و ایمنی بسته بندی می شوند.

مشخصات کشمش طلایی

گونه: Vitis Vinifera

ترکیبات: کشمش طلایی، روغن سبزیجات

طعم: شیرین و میوه مانند

نژاد: ایرانی

مواد افزودنی: دی اکسید گوگرد

بافت: نرم 

جدول ارزش غذایی کشمش طلایی

مقدار معمولی: در هر ۱۰۰ گرم

انرژی: ۲۹۲ کالری

پروتئین: ۲.۷ گرم

کربوهیدرات: ۶۹.۴ گرم

چربی: ۰.۴ گرم

ویتامین آ: ۱۵ میلی گرم

ویتامین ب۱: ۰.۱۵ میلی گرم

ویتامین ب ۲: ۰.۰۸ میلی گرم

نیکوتین آمید: ۰.۵ میلی گرم

سدیم: ۳۱ میلی گرم

پتاسیم: ۷۰۸ میلی گرم

منیزیم: ۳۵ میلی گرم

کلسیم: ۷۸ میلی گرم

آهن: ۳.۳ میلی گرم

فسفر: ۱۲۹ میلی گرم

سولفور: ۳۲ میلی گرم

فیبر: ۲ گرم

کشمش سلطانی و ملایر (تیره/روشن)

این کشمش ها از انگورهای بی دانه گونه Vitis Vinifera تولید می شوند و رنگشان قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره است. کشمش سلطانی به روش خاصی خشک می شود و چون قند بالایی دارد مزه ی آن مانند عسل بسیار شیرین است. اگر با دود گوگرد خشک شوند رنگشان قهوه ای روشن می شود، اما رایج ترین نوع کشمش سلطانی بدون دود گوگرد تهیه شده، رنگش قهوه ای تیره است و در تهیه نان ها، کیک ها و شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد. انگورها بعد از دوبار شستشو خشک و آغشته به روغن سبزیجات می گردند. سپس به صورت مکانیکی و با لیزر پاک می شوند تا مواد خارجی یا چوب های باقیمانده جدا شوند. نهایتا با رعایت کامل نکات بهداشتی و ملزومات قانونی و ایمنی بسته بندی می شوند.

مشخصات کشمش سلطانی

ظاهر: شبیه به انگوری که از آن درست شده

رنگ: از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره

بو: عطر رایج کشمش بدون هیچگونه بوی اضافه 

طعم: طعم رایج کشمش بدون هیچ اسانسی

بافت: محکم و غیر چسبناک

ارزش غذایی کشمش سلطانی نیز مانند کشمش طلایی است.

کشمش آفتابی (آفتاب خشک)

این کشمش ها از انگورهای بی دانه گونه Vitis Vinifera تولید می شوند و چون مستقیما با نور آفتاب خشک می شوند رنگشان قهوه ای تیره است. به این کشمش ها هیچ چیزی زده نمی شود و قند بالایی دارند. از آن جایی که در روش آفتاب خشک، طعم کشمش بسیار خوب می شود و اکثر مواد مغذی که در انگور وجود دارد با خشک کردن آن از بین نمی رود، رایج ترین روش طبیعی برای خشک کردن انگور می باشد. این کشمش ها هم مانند دیگر کشمش ها بعد از دوبار شستشو خشک و آغشته به روغن سبزیجات می گردند. سپس به صورت مکانیکی و با لیزر پاک می شوند تا مواد خارجی یا چوب های باقیمانده جدا شوند. نهایتا با رعایت کامل نکات بهداشتی و ملزومات قانونی و ایمنی بسته بندی می شوند.

مشخصات کشمش آفتابی

ظاهر: شبیه به انگوری که از آن درست شده

رنگ: قهوه ای تیره یا سیاه

بو: عطر رایج کشمش بدون هیچگونه بوی اضافه 

طعم: طعم رایج کشمش بدون هیچ اسانسی

بافت: محکم و غیر چسبناک

ارزش غذایی کشمش آفتابی هم مانند کشمش طلاییست.

کشمش کاشمری (طلایی/سبز)

این کشمش ها از انگورهای بی دانه گونه Vitis Vinifera تولید می شوند. کشمش های کاشمری که به کشمش های بلند معروفند، از گونه های بی دانه انگور های ایرانی درست می شوند. این نوع کشمش ها به خاطر طعم مَلَس و شکل بلندی که دارند معروف هستند. اگر کشمش کاشمر با دود گوگرد و در سایه خشک گردد، رنگ آن زرد کهربایی می شود. کسانی که طعم شیرین سایر کشمش ها را دوست ندارند بیشتر از این نوع کشمش استفاده می کنند. این کشمش ها هم مانند بقیه خشک و آغشته به روغن سبزیجات می گردند. سپس به صورت مکانیکی و با لیزر پاک می شوند تا مواد خارجی یا چوب های باقیمانده جدا شوند. نهایتا با رعایت کامل نکات بهداشتی و ملزومات قانونی و ایمنی بسته بندی می شوند.

مشخصات کشمش کاشمری

گونه: Vitis Vinifera

ترکیبات: کشمش کاشمر، روغن سبزیجات

طعم: مانند کشمش های کاشمر

نژاد: ایرانی

مواد افزودنی: دی اکسید گوگرد

بافت: نرم 

ارزش غذایی کشمش کاشمری هم مانند سایر کشمش هاست.

ایران با صادرات بیش از ۱۵۰ هزار میلیون تن کشمش در سال (۲۷% مصرف جهانی) به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار، سومین صادرکننده بزرگ کشمش در جهان است. کشمش ایرانی انواع مختلفی دارد، از جمله کشمش طلایی، کشمش سلطانی یا همان شاهی (با کیفیت بیشتر، رنگ تیره تر یا روشن تر مخصوص ملایر)، کشمش سیاه و کشمش سبز. مزیت کشمش های ایرانی در اصل به خاطر قیمت مناسب، تنوع، کیفیت و فرایند تولیدشان است که باعث شده جزو بهترین کشمش های جهان باشند. 

کشمش طلایی (انگوری)، کشمش سلطانی (تیره/روشن)، کشمش ملایر، کشمش کاشمری طلایی، کشمش سبز و کشمش های آفتابی (آفتاب خشک) شش نوع رایج کشمش های صادراتی ایرانی هستند. 

کشمش طلایی (انگوری)

این نوع کشمش ها از انگورهای بی دانه گونه Vitis Vinifera تولید می شوند. کشمش های طلایی در تاکستان های آفتابی بناب پرورش داده می شوند. آن ها با استفاده از دود گوگرد و در سایه خشک می شوند، به همین دلیل رنگشان طلایی کهرباییست و مزه ای شیرین دارند. این نوع رایج کشمش، از انگور هایی با سطح قند مشخص و خصوصیات طبیعی خاصی تولید می شوند. این خصوصیات صرفا در انگورهای منطقه بناب وجود دارد و این شهر تنها و بهترین تولید کننده این نوع کشمش در ایران است. انگورها بعد از دوبار شستشو خشک و آغشته به روغن سبزیجات می گردند. سپس به صورت مکانیکی و با لیزر پاک می شوند تا مواد خارجی یا چوب های باقیمانده جدا شوند. نهایتا با رعایت کامل نکات بهداشتی و ملزومات قانونی و ایمنی بسته بندی می شوند.

مشخصات کشمش طلایی

گونه: Vitis Vinifera

ترکیبات: کشمش طلایی، روغن سبزیجات

طعم: شیرین و میوه مانند

نژاد: ایرانی

مواد افزودنی: دی اکسید گوگرد

بافت: نرم 

جدول ارزش غذایی کشمش طلایی

مقدار معمولی: در هر ۱۰۰ گرم

انرژی: ۲۹۲ کالری

پروتئین: ۲.۷ گرم

کربوهیدرات: ۶۹.۴ گرم

چربی: ۰.۴ گرم

ویتامین آ: ۱۵ میلی گرم

ویتامین ب۱: ۰.۱۵ میلی گرم

ویتامین ب ۲: ۰.۰۸ میلی گرم

نیکوتین آمید: ۰.۵ میلی گرم

سدیم: ۳۱ میلی گرم

پتاسیم: ۷۰۸ میلی گرم

منیزیم: ۳۵ میلی گرم

کلسیم: ۷۸ میلی گرم

آهن: ۳.۳ میلی گرم

فسفر: ۱۲۹ میلی گرم

سولفور: ۳۲ میلی گرم

فیبر: ۲ گرم

کشمش سلطانی و ملایر (تیره/روشن)

این کشمش ها از انگورهای بی دانه گونه Vitis Vinifera تولید می شوند و رنگشان قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره است. کشمش سلطانی به روش خاصی خشک می شود و چون قند بالایی دارد مزه ی آن مانند عسل بسیار شیرین است. اگر با دود گوگرد خشک شوند رنگشان قهوه ای روشن می شود، اما رایج ترین نوع کشمش سلطانی بدون دود گوگرد تهیه شده، رنگش قهوه ای تیره است و در تهیه نان ها، کیک ها و شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد. انگورها بعد از دوبار شستشو خشک و آغشته به روغن سبزیجات می گردند. سپس به صورت مکانیکی و با لیزر پاک می شوند تا مواد خارجی یا چوب های باقیمانده جدا شوند. نهایتا با رعایت کامل نکات بهداشتی و ملزومات قانونی و ایمنی بسته بندی می شوند.

مشخصات کشمش سلطانی

ظاهر: شبیه به انگوری که از آن درست شده

رنگ: از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره

بو: عطر رایج کشمش بدون هیچگونه بوی اضافه 

طعم: طعم رایج کشمش بدون هیچ اسانسی

بافت: محکم و غیر چسبناک

ارزش غذایی کشمش سلطانی نیز مانند کشمش طلایی است.

کشمش آفتابی (آفتاب خشک)

این کشمش ها از انگورهای بی دانه گونه Vitis Vinifera تولید می شوند و چون مستقیما با نور آفتاب خشک می شوند رنگشان قهوه ای تیره است. به این کشمش ها هیچ چیزی زده نمی شود و قند بالایی دارند. از آن جایی که در روش آفتاب خشک، طعم کشمش بسیار خوب می شود و اکثر مواد مغذی که در انگور وجود دارد با خشک کردن آن از بین نمی رود، رایج ترین روش طبیعی برای خشک کردن انگور می باشد. این کشمش ها هم مانند دیگر کشمش ها بعد از دوبار شستشو خشک و آغشته به روغن سبزیجات می گردند. سپس به صورت مکانیکی و با لیزر پاک می شوند تا مواد خارجی یا چوب های باقیمانده جدا شوند. نهایتا با رعایت کامل نکات بهداشتی و ملزومات قانونی و ایمنی بسته بندی می شوند.

مشخصات کشمش آفتابی

ظاهر: شبیه به انگوری که از آن درست شده

رنگ: قهوه ای تیره یا سیاه

بو: عطر رایج کشمش بدون هیچگونه بوی اضافه 

طعم: طعم رایج کشمش بدون هیچ اسانسی

بافت: محکم و غیر چسبناک

ارزش غذایی کشمش آفتابی هم مانند کشمش طلاییست.

کشمش کاشمری (طلایی/سبز)

این کشمش ها از انگورهای بی دانه گونه Vitis Vinifera تولید می شوند. کشمش های کاشمری که به کشمش های بلند معروفند، از گونه های بی دانه انگور های ایرانی درست می شوند. این نوع کشمش ها به خاطر طعم مَلَس و شکل بلندی که دارند معروف هستند. اگر کشمش کاشمر با دود گوگرد و در سایه خشک گردد، رنگ آن زرد کهربایی می شود. کسانی که طعم شیرین سایر کشمش ها را دوست ندارند بیشتر از این نوع کشمش استفاده می کنند. این کشمش ها هم مانند بقیه خشک و آغشته به روغن سبزیجات می گردند. سپس به صورت مکانیکی و با لیزر پاک می شوند تا مواد خارجی یا چوب های باقیمانده جدا شوند. نهایتا با رعایت کامل نکات بهداشتی و ملزومات قانونی و ایمنی بسته بندی می شوند.

مشخصات کشمش کاشمری

گونه: Vitis Vinifera

ترکیبات: کشمش کاشمر، روغن سبزیجات

طعم: مانند کشمش های کاشمر

نژاد: ایرانی

مواد افزودنی: دی اکسید گوگرد

بافت: نرم 

ارزش غذایی کشمش کاشمری هم مانند سایر کشمش هاست.

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست