تهیه شیره انگور؛ انواع روش‌ها و مراحل ساخت شیره انگور عالی

تهیه شیره انگور

شیره انگور اگر به روش اصولی درست شود می‌تواند ماه‌ها بدون مواد نگه دارنده، سالم و قابل استفاده بماند. این ویژگی باعث می‌شود که بتوانید از خواص طبیعی و بیشمار این میوه ی دوست داشتنی در طول سال بهره ببرید. در این مطلب به طرز تهیه شیره انگور می‌پردازیم و برایتان می‌گوییم که چطور می‌توانید شیره انگور سالم و مغزی تهیه کنید.

طرز تهیه شیره انگور

در نقاط مختلف دنیا شیره انگور را به روش‌های مختلفی تولید می‌کنند. درست است که این روش‌ها با هم تفاوت هایی دارند اما تقریبا اصول همه‌ی آن ها شبیه به هم است. علاوه بر تفاوت‌ها در روش تهیه شیره انگور، تکنولوژی‌ای که در آن استفاده می‌شود هم مهم است. کارخانه‌های تولید شیره انگور یا به روش سنتی کار می‌کنند و یا به روش صنعتی. در ادامه به هر دو این‌ها می‌پردازیم.

به طور کلی ساخت شیره انگور شامل سه مرحله اصلی آب گیری، تصفیه کردن و پختن است.

طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی

برای تهیه شیره انگور به روش سنتی، این مراحل باید انجام شود:

  1. شستن انگور: اولین قدم با شستن انگورها شروع می‌شود. این کار باعث می‌شود که گرد و غبارها و آلودگی های انگور از بین برود و شیره کیفیت بالاتری داشته‌باشد.
  2. دانه کردن: دانه‌های انگور را از خوشه جدا کنید.
  3. له کردن: انگورهای دانه شده را درون ظرفی بزرگ بریزید و آن‌ها را له کنید. ظرف به اندازه‌ای بزرگ باشد که آب انگور به اطرافتان نباشد.
  4. صاف کردن: انگورهای له شده را از یک صافی توری بگذرانید تا هسته‌ها و پوست انگور وارد ظرف پخت نشود.
  5. خاک سفید: برای این که شیره انگورتان شفاف و بدون رسوبات باشد، می‌توانید کمی خاک سفید به آن اضافه کنید. برای این کار ابتدا آب انگور را روی آتش گذاشته و کمی آن را گرم کنید سپس خاک را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  6. ته نشین شدن: در این مرحله از تهیه شیره انگور اجازه بدهید که تمام خاک سفیدی که اضافه کردید ته نشین شود و آب انگورتان به میزان شفافیتی که لازم است برسد.
  7. پختن: حالا وقت آن است که آب انگور را به ظرف دیگری منتقل کنیم. دقت کنید که گل های ته نشین شده وارد ظرف نشود. مدت زمان پختن به میزان غلظتی که می خواهید بستگی دارد. معمولان ۲-۴ ساعت برای این کار کافی است.
  8. صاف کردن نهایی: بعد از اتمام پخت، شیره را مجددا از یک صافی توری بگذرانید و اجازه بدهید سرد شود.

نحوه تهیه شیره انگور صنعتی

تفاوت عمده‌ای که در روش صنعتی با سنتی وجود دارد، استفاده از ماشین آلات به جای انسان است. مراحل له کردن، صاف کردن و پختن در محیط صنعتی و به کمک ماشین‌ها انجام می شود.

به طور معمول در روش تولید صنعتی از شستن انگور پرهیز می‌کنند و همین‌طور آن‌ها را دانه نمی‌کنند بلکه انگورها را با خوشه له کرده و آب آن را میگیرند. بقیه مراحل همگی باید مانند تهیه شیره انگور به روش سنتی طی شوند.

اگر قصد دارید در خانه شیره انگور بسازید، مطلب ما با عنوان «نحوه درست کردن شیره انگور در خانه» را بخوانید.

چند نکته درباره تهیه شیره انگور

  • بهترین انگور برای درست کردن شیره انگور، انگور قرمز بَج (بدون آبیاری) است.
  • هرچه قوام شیره انگور بیشتر باشد، ماندگاری آن هم بالاتر می‌رود.
  • اگر در زمان تهیه شیره انگور، شعله را بیش از حد زیاد کنید باعث تیره‌تر شدن آن می‌شود.

شیره انگور اگر به روش اصولی درست شود می‌تواند ماه‌ها بدون مواد نگه دارنده، سالم و قابل استفاده بماند. این ویژگی باعث می‌شود که بتوانید از خواص طبیعی و بیشمار این میوه ی دوست داشتنی در طول سال بهره ببرید. در این مطلب به طرز تهیه شیره انگور می‌پردازیم و برایتان می‌گوییم که چطور می‌توانید شیره انگور سالم و مغزی تهیه کنید.

طرز تهیه شیره انگور

در نقاط مختلف دنیا شیره انگور را به روش‌های مختلفی تولید می‌کنند. درست است که این روش‌ها با هم تفاوت هایی دارند اما تقریبا اصول همه‌ی آن ها شبیه به هم است. علاوه بر تفاوت‌ها در روش تهیه شیره انگور، تکنولوژی‌ای که در آن استفاده می‌شود هم مهم است. کارخانه‌های تولید شیره انگور یا به روش سنتی کار می‌کنند و یا به روش صنعتی. در ادامه به هر دو این‌ها می‌پردازیم.

به طور کلی ساخت شیره انگور شامل سه مرحله اصلی آب گیری، تصفیه کردن و پختن است.

طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی

برای تهیه شیره انگور به روش سنتی، این مراحل باید انجام شود:

  1. شستن انگور: اولین قدم با شستن انگورها شروع می‌شود. این کار باعث می‌شود که گرد و غبارها و آلودگی های انگور از بین برود و شیره کیفیت بالاتری داشته‌باشد.
  2. دانه کردن: دانه‌های انگور را از خوشه جدا کنید.
  3. له کردن: انگورهای دانه شده را درون ظرفی بزرگ بریزید و آن‌ها را له کنید. ظرف به اندازه‌ای بزرگ باشد که آب انگور به اطرافتان نباشد.
  4. صاف کردن: انگورهای له شده را از یک صافی توری بگذرانید تا هسته‌ها و پوست انگور وارد ظرف پخت نشود.
  5. خاک سفید: برای این که شیره انگورتان شفاف و بدون رسوبات باشد، می‌توانید کمی خاک سفید به آن اضافه کنید. برای این کار ابتدا آب انگور را روی آتش گذاشته و کمی آن را گرم کنید سپس خاک را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  6. ته نشین شدن: در این مرحله از تهیه شیره انگور اجازه بدهید که تمام خاک سفیدی که اضافه کردید ته نشین شود و آب انگورتان به میزان شفافیتی که لازم است برسد.
  7. پختن: حالا وقت آن است که آب انگور را به ظرف دیگری منتقل کنیم. دقت کنید که گل های ته نشین شده وارد ظرف نشود. مدت زمان پختن به میزان غلظتی که می خواهید بستگی دارد. معمولان ۲-۴ ساعت برای این کار کافی است.
  8. صاف کردن نهایی: بعد از اتمام پخت، شیره را مجددا از یک صافی توری بگذرانید و اجازه بدهید سرد شود.

نحوه تهیه شیره انگور صنعتی

تفاوت عمده‌ای که در روش صنعتی با سنتی وجود دارد، استفاده از ماشین آلات به جای انسان است. مراحل له کردن، صاف کردن و پختن در محیط صنعتی و به کمک ماشین‌ها انجام می شود.

به طور معمول در روش تولید صنعتی از شستن انگور پرهیز می‌کنند و همین‌طور آن‌ها را دانه نمی‌کنند بلکه انگورها را با خوشه له کرده و آب آن را میگیرند. بقیه مراحل همگی باید مانند تهیه شیره انگور به روش سنتی طی شوند.

اگر قصد دارید در خانه شیره انگور بسازید، مطلب ما با عنوان «نحوه درست کردن شیره انگور در خانه» را بخوانید.

چند نکته درباره تهیه شیره انگور

  • بهترین انگور برای درست کردن شیره انگور، انگور قرمز بَج (بدون آبیاری) است.
  • هرچه قوام شیره انگور بیشتر باشد، ماندگاری آن هم بالاتر می‌رود.
  • اگر در زمان تهیه شیره انگور، شعله را بیش از حد زیاد کنید باعث تیره‌تر شدن آن می‌شود.
بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست