شیره انگور، نوعی شیرین کننده است که از انگورهای تازه چیده شده درست میشود. پیش از فراگیر شدن شکر سفید تصفیه شده، شیره انگور رایجترین شیرین کنندهای بود که در روستاهای ایران، لبنان، ترکیه و بسیاری دیگر از کشورها استفاده میشد. شیره انگور، سرشار از مواد معدنیست و با داشتن خواص بیشماری که دارد برای سلامتی نیز مفید است. از این شیره می توانید برای شیرین کردن کلوچه ها، کیک ها و نانها استفاده کنید، یک نوشیدنی انرژی زا بسازید، با آن پودینگ را طعم دار کنید، در سس باربیکیو و سس گوشت بکار ببرد یا اگر طعمش را میپسندید در خوراک گوشت، لوبیا و حبوبات بریزید.
از شیره انگور در غذاهای کشورمان ایران، لبنان (و کشورهای همسایه ی آن)، یونان، فرانسه، ایتالیا، ترکیه و همچنین در کشورهای آسیایی استفاده میشود. شما خودتان نیز میتوانید این شیره خوشمزه را در منزل تهیه کنید.
در این دستورالعمل طرز درست کردن شیره انگور خانگی به روش لبنانی را به شما یاد میدهیم.
مواد لازم
- 4.5 کیلو انگور تازهی شیرین (این میزان انگور، حداکثر مقدار مورد نیاز شماست)
- پوست دو عدد تخم مرغ (ابتدا آن ها را بشویید، سپس بجوشانید و در نهایت پوستشان را جدا کنید).
روش تهیه
- انگورها را به خوبی بشویید، حبههای انگور را از ساقه جدا کنید و پس از کندن دُمشان آنها را در مخلوط کن بریزید.
- انگورها را پوره کرده و بعد از صافی یا الک رد کنید.
- با استفاده از یک قاشق بزرگ پوره انگور را روی صافی فشار دهید تا آب بیشتری از آن خارج شود. اکنون شما باید دو لیتر (یا هشت فنجان) آب انگور داشته باشید.
- آب انگور را در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط قرار دهید. در همان ابتدا یک قاشق غذاخوری پودر پوسته تخم مرغ را که از قبل آماده کردهاید به آن اضافه نمایید. آب انگور خیلی کف می کند، مرتب این کفها را از روی آن بردارید. به مدت چهار تا شش ساعت آب انگور را با حرارت متوسط بجوشانید و مرتب آن را هم بزنید تا نسوزد.
- وقتی آب انگور به قوام شیره رسید (زمانی که به قاشق میچسبد) و رنگ آن قهوهای تیره شد یعنی شیره انگور خانگی شما آماده است.
- آن را داخل شیشه ریخته و بگذارید سرد شود.
نکته
- هر بار که روی آب انگور کف ظاهر شد حتما آن را بردارید.
- توجه داشته باشید که از 8 فنجان آب انگور، شیره کمی بدست می آید.
- برای کسب اطلاعات بیشتر در باره شیره انگور و خواص آن می توانید سایر مقالات ما را مطالعه نمایید.