جایگزین های شیره در آشپزی

جایگزین شیره

در آشپزی استرالیایی، شیره جزء اصلی اکثر شیرینی ها و کیک هاست. شیره یا همان «شهد سیاه»، به شکل قند مایع از تصفیه ی نیشکر به دست می آید. رنگ و میزان قند شیره بسته به مرحله ایست که از آن استخراج می شود. این ماده از قندهای سفید سنتی سالم تر است و اغلب در پخت کیک ها، کلوچه ها و دسرهای شیرین مورد استفاده قرار می گیرد. 

انواع شیره

شیره روشن، شیرین ترین نوع شیره است و از جوش اول نیشکر بدست می آید.

شیره تیره، دوبار جوشانده می شود و نسبت به شیره روشن غلیظ تر است و شیرینی کمتری دارد.

شیره سیاه بیشتر جوشانده می شود، غلیظ تر، تیره تر و تلخ تر است و آهن و کلسیم فراوانی دارد. 

شیره انار، نوعی شربت غلیظ است که از جوشاندن آب انار بدون اضافه کردن شکر بدست می آید. انواع دیگری از شیره مانند شیره خرما، شیره انگور و شیره توت نیز وجود دارد که همگی بسیار مقوی و سالم هستند.

از کجا شیره بخریم؟

اگر تا به حال شیره نخریده اید یا شیره شما تمام شده می توانید از فروشگاه های مواد غذایی یا مغازه های لبنیاتی آن را تهیه کنید. 

جایگزین های شیره

اگر برای آشپزی و پخت کیک و شیرینی شیره ندارید می توانید از هشت جایگزینی که بهتان معرفی می کنیم استفاده نمایید.

۸. شکر سفید

شیره

به عنوان آخرین گزینه می توانید شکر سفید را جایگزین شیره کنید. برای این کار، ¾ فنجان شکر را در ¼ فنجان آب مخلوط کنید تا شربت غلیظی بدست آید. 

بهترین کاربرد: انواع کلوچه

۷. شربت طلایی

شیره

در اکثر دستور پخت ها می توانید شربت طلایی را جایگزین شیره کنید، هرچند که طعم نهایی کاملا متفاوت خواهد شد. تنها کافیست به جای مقدار شیره ای که لازم دارید همان میزان شربت طلایی بریزید.

بهترین کاربرد: نان زنجبیلی، انواع کلوچه 

۶. عسل

شیره

عسل یکی از بهترین جایگزین های شیره می باشد. ماهیت غلیظ و مایع مانند آن بسیار شبیه شیره است؛ اما برخلاف شیره که شیرینی آن با تغییر غلظت عوض می شود، مزه ی عسل همیشه شیرین است. برای جایگزین کردن عسل با شیره می بایست به همان میزانی که به شیره نیاز دارید، عسل اضافه نمایید.

بهترین کاربرد: انواع کلوچه 

۵. شکر پالم (شکر نخل)

جایگزین شیره

شکر پالم که بیشتر در آشپزی آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد می تواند بهترین جایگزین در دستور پخت هایی باشد که در آن ها چسبندگی شیرین کننده مهم نیست. این شکر هم به صورت مایع و هم به صورت کریستالی موجود است و به غذاهایی که طعم تندی دارند نیز مزه ی خوبی می دهد. 

بهترین کاربرد: غذاهای تند و شور

۴. شیره درخت افرا

جایگزین شیره

هرچند که شیره افرا به تیرگی شیره نیست، اما به راحتی می توان آن را جایگزین شیره کرد. اگر در تهیه ی کلوچه یا کیک از آن استفاده کنید به کیکتان رنگی طلایی می دهد. به اندازه ی شیره مقوی است و ۱۵ برابر عسل کلسیم دارد. 

بهترین کاربرد: پنکیک، فرنی

۳. شکر سرخ (شکر خام)

جایگزین شیره

شکر سرخ، به شکل کریستال های متراکم، جایگزینی عالی برای شیره است. از آنجایی که رنگ آن مانند شیره تیره است می تواند به بهترین شکل جایگزین شیره در شیرینی پزی شود، اما مزه ی آن شیرین تر است.

۲. شربت برنج قهوه ای

جایگزین شیره

شربت برنج قهوه ای می تواند بهترین جایگزین شیره باشد. اما حواستان باشد اگر مجبور بودید در دستور پخت خود مقدار شربت برنج را دو برابر کنید، میزان دیگر مایعات موجود را کم تر نمایید.

بهترین کاربرد: انواع بیسکویت ها

۱. شربت مالت جو

در اکثر دستور پخت ها می توانید شربت مالت جو را جایگزین شیره کنید، ولی به شیرینی شیره نیست، به همین دلیل بهتر است یک فنجان از آن را جایگزین ۲/۳ فنجان شیره کنید.

بهترین کاربرد: کیک ها

در آشپزی استرالیایی، شیره جزء اصلی اکثر شیرینی ها و کیک هاست. شیره یا همان «شهد سیاه»، به شکل قند مایع از تصفیه ی نیشکر به دست می آید. رنگ و میزان قند شیره بسته به مرحله ایست که از آن استخراج می شود. این ماده از قندهای سفید سنتی سالم تر است و اغلب در پخت کیک ها، کلوچه ها و دسرهای شیرین مورد استفاده قرار می گیرد. 

انواع شیره

شیره روشن، شیرین ترین نوع شیره است و از جوش اول نیشکر بدست می آید.

شیره تیره، دوبار جوشانده می شود و نسبت به شیره روشن غلیظ تر است و شیرینی کمتری دارد.

شیره سیاه بیشتر جوشانده می شود، غلیظ تر، تیره تر و تلخ تر است و آهن و کلسیم فراوانی دارد. 

شیره انار، نوعی شربت غلیظ است که از جوشاندن آب انار بدون اضافه کردن شکر بدست می آید. انواع دیگری از شیره مانند شیره خرما، شیره انگور و شیره توت نیز وجود دارد که همگی بسیار مقوی و سالم هستند.

از کجا شیره بخریم؟

اگر تا به حال شیره نخریده اید یا شیره شما تمام شده می توانید از فروشگاه های مواد غذایی یا مغازه های لبنیاتی آن را تهیه کنید. 

جایگزین های شیره

اگر برای آشپزی و پخت کیک و شیرینی شیره ندارید می توانید از هشت جایگزینی که بهتان معرفی می کنیم استفاده نمایید.

۸. شکر سفید

شیره

به عنوان آخرین گزینه می توانید شکر سفید را جایگزین شیره کنید. برای این کار، ¾ فنجان شکر را در ¼ فنجان آب مخلوط کنید تا شربت غلیظی بدست آید. 

بهترین کاربرد: انواع کلوچه

۷. شربت طلایی

شیره

در اکثر دستور پخت ها می توانید شربت طلایی را جایگزین شیره کنید، هرچند که طعم نهایی کاملا متفاوت خواهد شد. تنها کافیست به جای مقدار شیره ای که لازم دارید همان میزان شربت طلایی بریزید.

بهترین کاربرد: نان زنجبیلی، انواع کلوچه 

۶. عسل

شیره

عسل یکی از بهترین جایگزین های شیره می باشد. ماهیت غلیظ و مایع مانند آن بسیار شبیه شیره است؛ اما برخلاف شیره که شیرینی آن با تغییر غلظت عوض می شود، مزه ی عسل همیشه شیرین است. برای جایگزین کردن عسل با شیره می بایست به همان میزانی که به شیره نیاز دارید، عسل اضافه نمایید.

بهترین کاربرد: انواع کلوچه 

۵. شکر پالم (شکر نخل)

جایگزین شیره

شکر پالم که بیشتر در آشپزی آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد می تواند بهترین جایگزین در دستور پخت هایی باشد که در آن ها چسبندگی شیرین کننده مهم نیست. این شکر هم به صورت مایع و هم به صورت کریستالی موجود است و به غذاهایی که طعم تندی دارند نیز مزه ی خوبی می دهد. 

بهترین کاربرد: غذاهای تند و شور

۴. شیره درخت افرا

جایگزین شیره

هرچند که شیره افرا به تیرگی شیره نیست، اما به راحتی می توان آن را جایگزین شیره کرد. اگر در تهیه ی کلوچه یا کیک از آن استفاده کنید به کیکتان رنگی طلایی می دهد. به اندازه ی شیره مقوی است و ۱۵ برابر عسل کلسیم دارد. 

بهترین کاربرد: پنکیک، فرنی

۳. شکر سرخ (شکر خام)

جایگزین شیره

شکر سرخ، به شکل کریستال های متراکم، جایگزینی عالی برای شیره است. از آنجایی که رنگ آن مانند شیره تیره است می تواند به بهترین شکل جایگزین شیره در شیرینی پزی شود، اما مزه ی آن شیرین تر است.

۲. شربت برنج قهوه ای

جایگزین شیره

شربت برنج قهوه ای می تواند بهترین جایگزین شیره باشد. اما حواستان باشد اگر مجبور بودید در دستور پخت خود مقدار شربت برنج را دو برابر کنید، میزان دیگر مایعات موجود را کم تر نمایید.

بهترین کاربرد: انواع بیسکویت ها

۱. شربت مالت جو

در اکثر دستور پخت ها می توانید شربت مالت جو را جایگزین شیره کنید، ولی به شیرینی شیره نیست، به همین دلیل بهتر است یک فنجان از آن را جایگزین ۲/۳ فنجان شیره کنید.

بهترین کاربرد: کیک ها

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست