ساده ترین روش های نگهداری برگ انگور

نگهداری برگ انگور

اگر در اطرافتان تاکستان هست یا در حیاط خانه تان درخت انگور پرورش می دهید، پس یک گنج خوشمزه و پرخاصیت دارید. برگ های انگور جزء اصلی غذاهای یونانی هستند. مثلا غذای سنتی دلمه که به خوبی آن را می شناسید، در خانه ها و رستوران های یونان نیز سرو می شود و با برگ های انگوری که درونشان با مواد مختلف پر شده درست می گردد. باید زمانی که برگ ها هنوز تازه و نازک هستند، یعنی در اواخر بهار یا اوایل تابستان آن ها را از درخت بچینید. سپس از آن ها برای پخت غذاهای سنتی ایرانی یا یونانی استفاده کنید یا اینکه آن ها را برای بعد نگهداری و ذخیره کنید.

چیدن

زمان چیدن برگ های انگور، بسته به آب و هوای منطقه ای دارد که در آن هستید، اما بهتر است آن ها را در اواخر بهار (خرداد ماه یا اوایل تیر) بچینید. برگ هایی را انتخاب کنید که کامل و سالم اند و با سم آفات کش اسپری نشده اند. برگها باید سبز روشن و دارای بافت لطیفی باشند. بهترین برگ ها آن هایی هستند که دقیقاً زیر برگ های جدید در بالای گیاه و نزدیک به خود انگور رشد کرده اند. در هر شاخه معمولا باید برگ های انتهای شاخه را رها کنید و به سراغ دو سه برگی که نزدیک به برگ های تازه در بالا هستند بروید. 

برگ های انگور باید حداقل اندازه کف دست شما و به حد کافی بزرگ باشند که بتوانید درونشان را پر کنید و بپیچید. برگهای انگور سلطانی (یا همان انگور شاهی) برای پخت و پز مناسب ترند، چون محکم تر و انعطاف پذیرتر از سایر گونه ها هستند. با این حال، اگر درخت انگوری که انتخاب می کنید برگ های پهنی دارد، برای این کار مناسب است.

جوشاندن

برای جوشاندن برگ ها ابتدا باید دُم آن ها را با یک چاقو یا قیچی تیز ببرید و بعد زیر آب سرد بشویید. کتری را پر آب کرده تا جوش بیاید. سپس برگ ها را درون قابلمه یا کاسه ای بزرگ بریزید و آب جوش را روی آن ها بریزید و بگذارید به مدت دو دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند درون آب جوش بمانند، اما حواستان باشد که بیش از حد نرم نشوند. همچنین می توانید یک قابلمه را پر از آب کرده و روی شعله قرار دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه آب جوش آمد آن را خاموش کنید و برگ ها را درون قابلمه بریزید و بگذارید به همان اندازه که گفتیم درون آب جوش بمانند. با استفاده از انبر سالاد، برگ های جوشیده را از قابلمه خارج کرده و درون آب یخ قرار دهید. پس از خنک شدن، آن ها را کنار بگذارید تا آبشان برود. در آخر با دستمال خشکشان کنید و در غذاهایی که دوست دارید استفاده نمایید.

فریز کردن

اگر قصدتان این است که برگ ها را بچینید و بعدا در غذاهایتان استفاده کنید، یکی از راه های تازه نگه داشتن آن ها، فریز کردن است. برای این کار، برگ ها را نشویید. درعوض، با یک دستمال کاغذی خشک، هرگونه خاک یا رطوبتی که روی برگ هاست را پاک کرده و روی هم قرارشان دهید. مقدار برگی که برای غذایتان احتیاج دارید را درون یک کیسه زیپ دار بگذارید؛ تا جایی که می توانید هوای درون کیسه را خارج کرده و آن را ببندید. سپس کیسه را به صورت صاف درون فریزر قرار دهید. می توانید روی کیسه تاریخ بسته بندی و تعداد برگ های درون آن را بنویسید. 

برای اینکه برگ های انگور نرم شوند، حداقل باید دو ماه درون فریزر بمانند. آن ها را در جایی بگذارید که پس از یخ زدن نشکنند. برای استفاده از برگ ها، کافیست آن ها را درون آبکش قرار داده، رویشان آب سرد بریزید و بدون جوشاندن از آن ها استفاده کنید. 

نگهداری در آب نمک

همچنین برگ های تازه انگور را می توان مانند خیارشور در آب نمک نگهداری کرد. برای این کار، ابتدا نیم کیلو برگ تازه انگور بچینید. برای تهیه آب نمک، ۳۰۰ گرم نمک دریا را در ۳ لیتر آب حل کنید. دو سوم یک شیشه درب دار (مثلا شیشه های ترشی) را با آب نمک پر کنید. سپس برگ ها را خیلی باریک (مانند سیگار) لوله کرده و آن ها را محکم کنار هم درون شیشه بگذارید. باید تمام برگ ها به طور کامل درون آب نمک باشند. در آخر، درب شیشه را ببندید. همین کار را برای باقی برگ ها نیز انجام دهید. روی هر شیشه تاریخ و تعداد برگ های درون آن را بنویسید و آن ها را در جای خشک و خنک نگهدارید.

برای استفاده از برگ ها، آنها را یک روز قبل از موعد از شیشه ها در بیاورید و زیر آب سرد شسته و آبکشی نمایید. سپس آن ها را بجوشانید یا طبق دستور غذایی که می خواهید درست کنید آماده نمایید.

خشک کردن

با دستمال خاک روی برگ ها را پاک کنید. با کمک سوزن، نخی را از زیر دُم برگ ها رد کنید. سپس دسته ها را در مکانی خنک و تاریک آویزان کنید تا خشک شوند (مشابه روشی که برای خشک کردن سبزیجات و گلها استفاده می کنید). پس از خشک شدن، دسته ها (که هنوز به هم وصل اند و برای درست کردن یک وعده غذایی کافی هستند) را در کیسه های پلاستیکی قرار داده و برای استفاده در آینده ذخیره کنید. زمانی که خواستید با آن ها غذا درست کنید، دسته را با نخ نگه دارید و هر برگ را به مدت دو تا سه دقیقه درون آب جوش قرار دهید. رنگ برگ ها به سبز روشن تغییر می کند. سپس می توانید غذایی را که می خواهید با آن ها درست کنید.

اگر در اطرافتان تاکستان هست یا در حیاط خانه تان درخت انگور پرورش می دهید، پس یک گنج خوشمزه و پرخاصیت دارید. برگ های انگور جزء اصلی غذاهای یونانی هستند. مثلا غذای سنتی دلمه که به خوبی آن را می شناسید، در خانه ها و رستوران های یونان نیز سرو می شود و با برگ های انگوری که درونشان با مواد مختلف پر شده درست می گردد. باید زمانی که برگ ها هنوز تازه و نازک هستند، یعنی در اواخر بهار یا اوایل تابستان آن ها را از درخت بچینید. سپس از آن ها برای پخت غذاهای سنتی ایرانی یا یونانی استفاده کنید یا اینکه آن ها را برای بعد نگهداری و ذخیره کنید.

چیدن

زمان چیدن برگ های انگور، بسته به آب و هوای منطقه ای دارد که در آن هستید، اما بهتر است آن ها را در اواخر بهار (خرداد ماه یا اوایل تیر) بچینید. برگ هایی را انتخاب کنید که کامل و سالم اند و با سم آفات کش اسپری نشده اند. برگها باید سبز روشن و دارای بافت لطیفی باشند. بهترین برگ ها آن هایی هستند که دقیقاً زیر برگ های جدید در بالای گیاه و نزدیک به خود انگور رشد کرده اند. در هر شاخه معمولا باید برگ های انتهای شاخه را رها کنید و به سراغ دو سه برگی که نزدیک به برگ های تازه در بالا هستند بروید. 

برگ های انگور باید حداقل اندازه کف دست شما و به حد کافی بزرگ باشند که بتوانید درونشان را پر کنید و بپیچید. برگهای انگور سلطانی (یا همان انگور شاهی) برای پخت و پز مناسب ترند، چون محکم تر و انعطاف پذیرتر از سایر گونه ها هستند. با این حال، اگر درخت انگوری که انتخاب می کنید برگ های پهنی دارد، برای این کار مناسب است.

جوشاندن

برای جوشاندن برگ ها ابتدا باید دُم آن ها را با یک چاقو یا قیچی تیز ببرید و بعد زیر آب سرد بشویید. کتری را پر آب کرده تا جوش بیاید. سپس برگ ها را درون قابلمه یا کاسه ای بزرگ بریزید و آب جوش را روی آن ها بریزید و بگذارید به مدت دو دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند درون آب جوش بمانند، اما حواستان باشد که بیش از حد نرم نشوند. همچنین می توانید یک قابلمه را پر از آب کرده و روی شعله قرار دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه آب جوش آمد آن را خاموش کنید و برگ ها را درون قابلمه بریزید و بگذارید به همان اندازه که گفتیم درون آب جوش بمانند. با استفاده از انبر سالاد، برگ های جوشیده را از قابلمه خارج کرده و درون آب یخ قرار دهید. پس از خنک شدن، آن ها را کنار بگذارید تا آبشان برود. در آخر با دستمال خشکشان کنید و در غذاهایی که دوست دارید استفاده نمایید.

فریز کردن

اگر قصدتان این است که برگ ها را بچینید و بعدا در غذاهایتان استفاده کنید، یکی از راه های تازه نگه داشتن آن ها، فریز کردن است. برای این کار، برگ ها را نشویید. درعوض، با یک دستمال کاغذی خشک، هرگونه خاک یا رطوبتی که روی برگ هاست را پاک کرده و روی هم قرارشان دهید. مقدار برگی که برای غذایتان احتیاج دارید را درون یک کیسه زیپ دار بگذارید؛ تا جایی که می توانید هوای درون کیسه را خارج کرده و آن را ببندید. سپس کیسه را به صورت صاف درون فریزر قرار دهید. می توانید روی کیسه تاریخ بسته بندی و تعداد برگ های درون آن را بنویسید. 

برای اینکه برگ های انگور نرم شوند، حداقل باید دو ماه درون فریزر بمانند. آن ها را در جایی بگذارید که پس از یخ زدن نشکنند. برای استفاده از برگ ها، کافیست آن ها را درون آبکش قرار داده، رویشان آب سرد بریزید و بدون جوشاندن از آن ها استفاده کنید. 

نگهداری در آب نمک

همچنین برگ های تازه انگور را می توان مانند خیارشور در آب نمک نگهداری کرد. برای این کار، ابتدا نیم کیلو برگ تازه انگور بچینید. برای تهیه آب نمک، ۳۰۰ گرم نمک دریا را در ۳ لیتر آب حل کنید. دو سوم یک شیشه درب دار (مثلا شیشه های ترشی) را با آب نمک پر کنید. سپس برگ ها را خیلی باریک (مانند سیگار) لوله کرده و آن ها را محکم کنار هم درون شیشه بگذارید. باید تمام برگ ها به طور کامل درون آب نمک باشند. در آخر، درب شیشه را ببندید. همین کار را برای باقی برگ ها نیز انجام دهید. روی هر شیشه تاریخ و تعداد برگ های درون آن را بنویسید و آن ها را در جای خشک و خنک نگهدارید.

برای استفاده از برگ ها، آنها را یک روز قبل از موعد از شیشه ها در بیاورید و زیر آب سرد شسته و آبکشی نمایید. سپس آن ها را بجوشانید یا طبق دستور غذایی که می خواهید درست کنید آماده نمایید.

خشک کردن

با دستمال خاک روی برگ ها را پاک کنید. با کمک سوزن، نخی را از زیر دُم برگ ها رد کنید. سپس دسته ها را در مکانی خنک و تاریک آویزان کنید تا خشک شوند (مشابه روشی که برای خشک کردن سبزیجات و گلها استفاده می کنید). پس از خشک شدن، دسته ها (که هنوز به هم وصل اند و برای درست کردن یک وعده غذایی کافی هستند) را در کیسه های پلاستیکی قرار داده و برای استفاده در آینده ذخیره کنید. زمانی که خواستید با آن ها غذا درست کنید، دسته را با نخ نگه دارید و هر برگ را به مدت دو تا سه دقیقه درون آب جوش قرار دهید. رنگ برگ ها به سبز روشن تغییر می کند. سپس می توانید غذایی را که می خواهید با آن ها درست کنید.

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست