دستور پخت نان کشمشی خانگی

نان کشمشی

این نان کشمشی خانگی، یک نان مخمر خوشمزه و لذیذ است که به راحتی می توانید آن را برش بزنید و با آن نان تست درست کنید. فرقی ندارد که این نان را با چه روشی تهیه می کنید، در هر صورت انتخابی بسیار عالی برای صبحانه شما خواهد بود.

می توانید در کنار این نان خوشمزه، یک لیوان آب پرتقال تازه، یک فنجان قهوه و یا چای داغ بریزید و صبحانه ای بی نظیر در خانه میل کنید؛ حتی می توانید با این نان کشمشی، نان تست فرانسوی درست کنید و صبح جمعه در کنار خانواده آن را نوش جان کنید. می شود به جای ورز دادن نان با دست، از دستگاه نان یا از هم زن برقی با قلاب مخصوص خمیر استفاده کرد.

زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه

زمان پخت: ۲۵ دقیقه

زمان کلی: ۴۵ دقیقه

زمان استراحت خمیر: ۱۰۵ دقیقه

تعداد نان بدست آمده: ۲ عدد

ارزش غذایی

کالری: ۱۲۱

چربی: ۵ گرم

کربوهیدرات: ۱۶ گرم

پروتئین: ۳ گرم

مواد لازم

  • ۸ گرم خمیر مایه خشک معمولی
  • ۱/۴ فنجان آب گرم (حدود ۱۱۰ درجه فارنهایت)
  • ۱ فنجان کشمش
  • ۱/۴ فنجان کره نرم
  • ۱/۴ فنجان شکر دانه ریز
  • یک و نیم قاشق چایخوری نمک
  • نصف فنجان شیر گرم
  • ۳ و ۳/۴ فنجان آرد همه منظوره
  • ۲ عدد تخم بزرگ زده شده 

طرز تهیه

  1. مواد لازم را تهیه کنید.
  2. خمیر مایه را در آب گرم حل کنید.
  3. در یک کاسه بزرگ کشمش، کره، شکر، نمک و شیر گرم را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا شکر حل شود، سپس آن را کنار بگذارید تا ولرم گردد.
  4. ۱ و ۲/۱ فنجان از آرد را درون مخلوط شیر بریزید و هم بزنید تا نرم شود.
  5. خمیر مایه و تخم مرغ های زده شده را به مخلوط شیر اضافه کنید و به خوبی آن ها را با یکدیگر مخلوط کنید.
  6. مقداری کافی از آرد باقی مانده را به آن اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست آید.
  7. خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده قرار داده و حدود ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که خمیر نرم و کشدار شود آن را ورز دهید.
  8. یک کاسه بزرگ را با کره یا روغن چرب کنید، سپس خمیر را درون کاسه بگذارید و آن را بچرخانید تا تمام سطح خمیر به کره یا روغن آغشته شود. 
  9. کاسه را با یک حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت و نیم در مکانی بسته و گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر گردد.
  10. با دست خمیر را به داخل فشار دهید و آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. دوباره آن را با حوله آشپزخانه بپوشانید و اجازه دهید ده دقیقه دیگر استراحت کند.
  11. دو قالب نان ۲۰ در ۱۰ سانتی متری را چرب کنید و خمیرها را درون آن ها بگذارید.
  12. روی قالب ها را با حوله آشپزخانه بپوشانید و ۴۵ تا ۶۰ دقیقه یا تا زمانی که حجم خمیر دو برابر شود به آن استراحت دهید.
  13. قالب ها را ۲۵ دقیقه درون فر با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت بگذارید. اگر روی نان ها قهوه ای شد می توانید ۱۰ دقیقه ی آخر روی قالب ها فویل بکشید.
  14. نان ها را از قالب در بیاورید و اجازه دهید خنک شوند.
  15. سپس نان ها را برش زده و نوش جان کنید.

تغییراتی که می توانید ایجاد کنید

به راحتی می توانید این دستور را طبق سلیقه خودتان یا برای ایجاد تنوع تغییر دهید.

  • نان کشمشی دارچینی: برای تهیه ی این نان تنها کافیست یک و نیم قاشق چای خوری پودر دارچین به آردتان اضافه نمایید.
  • نان سیاه گیله گردویی: می توانید به جای کشمش، از سیاه گیله استفاده کنید و مقداری گردوی تازه خرد شده به خمیر اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد. این کیک به خصوص در فصل زمستان بسیار لذیذ است. (سیاه گلیله در منطقه شمال کشور یافت می شود).
  • همچنین می توانید به جای کشمش از سلطانی، مویز یا توت استفاده کنید.

این نان کشمشی خانگی، یک نان مخمر خوشمزه و لذیذ است که به راحتی می توانید آن را برش بزنید و با آن نان تست درست کنید. فرقی ندارد که این نان را با چه روشی تهیه می کنید، در هر صورت انتخابی بسیار عالی برای صبحانه شما خواهد بود.

می توانید در کنار این نان خوشمزه، یک لیوان آب پرتقال تازه، یک فنجان قهوه و یا چای داغ بریزید و صبحانه ای بی نظیر در خانه میل کنید؛ حتی می توانید با این نان کشمشی، نان تست فرانسوی درست کنید و صبح جمعه در کنار خانواده آن را نوش جان کنید. می شود به جای ورز دادن نان با دست، از دستگاه نان یا از هم زن برقی با قلاب مخصوص خمیر استفاده کرد.

زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه

زمان پخت: ۲۵ دقیقه

زمان کلی: ۴۵ دقیقه

زمان استراحت خمیر: ۱۰۵ دقیقه

تعداد نان بدست آمده: ۲ عدد

ارزش غذایی

کالری: ۱۲۱

چربی: ۵ گرم

کربوهیدرات: ۱۶ گرم

پروتئین: ۳ گرم

مواد لازم

  • ۸ گرم خمیر مایه خشک معمولی
  • ۱/۴ فنجان آب گرم (حدود ۱۱۰ درجه فارنهایت)
  • ۱ فنجان کشمش
  • ۱/۴ فنجان کره نرم
  • ۱/۴ فنجان شکر دانه ریز
  • یک و نیم قاشق چایخوری نمک
  • نصف فنجان شیر گرم
  • ۳ و ۳/۴ فنجان آرد همه منظوره
  • ۲ عدد تخم بزرگ زده شده 

طرز تهیه

  1. مواد لازم را تهیه کنید.
  2. خمیر مایه را در آب گرم حل کنید.
  3. در یک کاسه بزرگ کشمش، کره، شکر، نمک و شیر گرم را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا شکر حل شود، سپس آن را کنار بگذارید تا ولرم گردد.
  4. ۱ و ۲/۱ فنجان از آرد را درون مخلوط شیر بریزید و هم بزنید تا نرم شود.
  5. خمیر مایه و تخم مرغ های زده شده را به مخلوط شیر اضافه کنید و به خوبی آن ها را با یکدیگر مخلوط کنید.
  6. مقداری کافی از آرد باقی مانده را به آن اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست آید.
  7. خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده قرار داده و حدود ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که خمیر نرم و کشدار شود آن را ورز دهید.
  8. یک کاسه بزرگ را با کره یا روغن چرب کنید، سپس خمیر را درون کاسه بگذارید و آن را بچرخانید تا تمام سطح خمیر به کره یا روغن آغشته شود. 
  9. کاسه را با یک حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت و نیم در مکانی بسته و گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر گردد.
  10. با دست خمیر را به داخل فشار دهید و آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. دوباره آن را با حوله آشپزخانه بپوشانید و اجازه دهید ده دقیقه دیگر استراحت کند.
  11. دو قالب نان ۲۰ در ۱۰ سانتی متری را چرب کنید و خمیرها را درون آن ها بگذارید.
  12. روی قالب ها را با حوله آشپزخانه بپوشانید و ۴۵ تا ۶۰ دقیقه یا تا زمانی که حجم خمیر دو برابر شود به آن استراحت دهید.
  13. قالب ها را ۲۵ دقیقه درون فر با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت بگذارید. اگر روی نان ها قهوه ای شد می توانید ۱۰ دقیقه ی آخر روی قالب ها فویل بکشید.
  14. نان ها را از قالب در بیاورید و اجازه دهید خنک شوند.
  15. سپس نان ها را برش زده و نوش جان کنید.

تغییراتی که می توانید ایجاد کنید

به راحتی می توانید این دستور را طبق سلیقه خودتان یا برای ایجاد تنوع تغییر دهید.

  • نان کشمشی دارچینی: برای تهیه ی این نان تنها کافیست یک و نیم قاشق چای خوری پودر دارچین به آردتان اضافه نمایید.
  • نان سیاه گیله گردویی: می توانید به جای کشمش، از سیاه گیله استفاده کنید و مقداری گردوی تازه خرد شده به خمیر اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد. این کیک به خصوص در فصل زمستان بسیار لذیذ است. (سیاه گلیله در منطقه شمال کشور یافت می شود).
  • همچنین می توانید به جای کشمش از سلطانی، مویز یا توت استفاده کنید.
بیشتر بخوانید

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست