1. خانه
  2. chevron_left
  3. انگور
  4. chevron_left
  5. پای کشمش

پای کشمش

پای کشمش

اگر تا به حال پای کشمش درست نکرده اید، بهتان پیشنهاد می کنم که حتما آن را امتحان کنید و از این پس در مهمانی هایتان سرو کنید. همه عاشق طعم تازه و در عین حال آشنای این دسر می شوند. با وجود دارچین و جوز هندی در مواد آن، آشپزخانه شما پر از عطر های گرم پاییز خواهد شد. هرچند که این دسر برای پاییز و زمستان عالی است، اما نبود میوه ی تازه در دستور تهیه ی این دسر به شما امکان می دهد که بتوانید در تمام طول سال نیز آن را درست کنید.

برای تهیه ی این دسر خوشمزه کافیست یک خمیر خانگی درست کرده و داخل قالب پای پهن کنید؛ سپس داخلش را با مواد خمیری خامه ی ترش مزه دار شده و مقدار زیادی کشمش سیاه پر کنید و در آخر تا زمانی که سطح آن ترد و طلایی شود درون فر بگذارید. این یک دسر عالی و خوشمزه است و اگر روی آن خامه زده شده و مقداری پودر جوز هندی بریزید عالی تر هم می شود.

زمان کلی: ۵۵ دقیقه

زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه

زمان پخت: ۴۰ دقیقه

مناسب برای ۸ نفر

مواد لازم برای خمیر

  • ۱/۴ فنجان آرد همه منظوره
  • ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
  • ۱/۳ فنجان روغن قنادی (روغن ترد کننده ی شیرینی)
  • ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری آب خیلی سرد

مواد لازم برای داخل پای

  • ۳ عدد تخم مرغ
  • ۱ فنجان شکر
  • ۱ فنجان خامه ترش
  • ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین
  • ۱/۲ قاشق چایخوری جوز هندی
  • ۱/۴ قاشق چایخوری نمک
  • ۱ و ۱/۴ فنجان کشمش سیاه

ما برای سهولت در تهیه ی این دسر، دستور را به دو بخش مجزا برای خمیر و مواد میانی تقسیم کرده ایم. 

طرز تهیه ی خمیر

  1. مواد لازم را تهیه کرده و فر را از قبل با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
  2. در یک کاسه بزرگ، آرد و نمک را بریزید، سپس روغن قنادی را به تکه های کوچک تقسیم کرده و به آن اضافه کنید و با مخلوط کن خمیر حسابی آن ها را با یکدیگر مخلوط نمایید.
  3. به تدریج آب سرد را اضافه کنید و با یک چنگال مواد را هم بزنید تا خمیر نرمی حاصل شود. خمیر را پهن کنید و آن را به اندازه ی قالب ۲۲ سانتی برش بزنید.
  4. خمیر را درون قالب قرار دهید، طوری که حدود ۱ سانت از لبه قالب فاصله داشته باشد. خمیر را خوب به دیواره ها بچسبانید و بگذارید تا زمانی که مواد میانی را درست می کنید خنک شود.

طرز تهیه مواد میانی

  1. در یک کاسه بزرگ تخم مرغ ها را بزنید تا سفت و خامه ای شوند. شکر را به تدریج اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن شکر، آن را خوب هم بزنید و آنقدر این کار را ادامه دهید تا رنگ آن روشن شود.
  2. خامه ترش، دارچین، جوز هندی، نمک و کشمش را اضافه کنید.
  3. با قاشق مواد را داخل خمیری که آماده کرده بودید بریزید. به مدت ۱۰ دقیقه آن را درون فر با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت بگذارید، سپس حرارت را به ۳۵۰ درجه کاهش دهید و ۳۰ دقیقه دیگر بپزید یا اینکه یک خلال دندان درون خمیر فرو کرده و اگر موادی به آن نچسبید، پای را از فر خارج کنید.
  4. قبل از برش زدن اجازه دهید ۱۵ دقیقه خنک شود. هم می توانید آن را گرم میل کنید و هم زمانی که با محیط هم دما شد.
  5. اگر دوست داشته باشید می توانید آن را با خامه زده شده یا بستنی سرو کنید.
نکته:
  • برای مخلوط کردن روغن قنادی با آرد بهتر است از مخلوط کن خمیر (خمیر بُر) استفاده کنید تا گرمای دستتان روغن را آب نکند. اما اگر مخلوط کن خمیر ندارید می توانید با کمک دو چاقو و زدن ضربات ضربدری، آرد و روغن را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • همیشه برای درست کردن خمیر خانگی آب سرد لازم است. خیلی مهم است که مواد خنک باشند تا روغن قنادی آب نشود و قبل از قرار گرفتن در فر جذب خمیر نگردد. خنک بودن مواد، راز یک خمیر پای ترد و خوشمزه است.
عضویت در خبرنامه دوشو
.با عضویت در خبرنامه، شما را در جریان آخرین مطالب «دوشو» قرار می‌دهیم

سوال یا دیدگاهی دارید؟ در اینجا با ما در میان بگذارید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همه چیز درباره کشمش
همه چیز درباره انگور
همه چیز درباره مویز
همه چیز درباره شیره انگور
فهرست