ما در این مطلب شما را با انواع کشمش، طرز تهیه کشمش و خواص آن آشنا می کنیم. ابتدا بیایید تعریف هایی از کشمش را مرور کنیم:
کشمش چیست؟
به طور کلی به میوهی خشک شدهی انگور، کشمش میگویند. در دایره المعارف ویکی پدیا هم آمده است که “کشمش انگور خشک شده است”.
مترجم گوگ معتقد است که “کشمش انگور تقریبا خشک شده است”. فرهنگ لغت مریام-وبستر کمی توضیحات به آن اضافه کرده و میگوید که “انگوری از گونه های مختلف است که در زیر نور خورشید یا به وسیله حرارت مصنوعی خشک شده است”. در زبان انگلیسی به کشمش Raisin میگویند.
شواهد نشان می دهد كه کشمش برای اولین بار در حدود دو هزار سال پیش از میلاد مسیح، به وسیله مصریان تولید شده است. کشمش به طور خاص در نوشته های باستانی نیز آورده شده و نشان می دهد که از آن، علاوه بر مصارف خوراکی، برای درمان بیماریها و حتی پرداخت مالیات هم استفاده میشده است.
انواع کشمش ایرانی
کشمش ها انواع مختلفی دارند که براساس نوع انگور و طرز تهیه آن دسته بندی می شوند. کشمش ها در رنگ های مختلف از جمله سبز، سیاه، قهوه ای، آبی، بنفش و زرد وجود دارند. بعضی از این کشمش ها را برای آشپزی استفاده می کنند و بعضی دیگر به عنوان تنقلات مصرف می شود.
یکی از معروفترین انواع این خشکبار، کشمش سلطانی است. کشمش سلطانی را بیشتر از انگورهای سفید بی دانه نژاد Vitis Vinifera میسازند. در برخی مناطق به آن کشمش طلایی هم میگویند. این کشمش را میتوان به عنوان میان وعده یا همراه با چایی نوش جان کرد.
کشمش ها به انواع بی دانه و دانه دار نیز تقسیم می شوند.
کشورمان ایران یکی از اصلیترین تولید کنندههای کشمش در جهان است. سهم ایران از تولید جهانی بیش از ۲۷% است که باعث شده ما جایگاه سوم را در جهان بدست بیاوریم. کشمش طلایی (انگوری)، کشمش سلطانی (تیره/روشن)، کشمش ملایر، کشمش کاشمری طلایی، کشمش سبز و کشمش های آفتابی (آفتاب خشک) شش نوع رایج کشمش های صادراتی ایرانی هستند.
به خاطر جایگاه ویژه کشورمان در این عرصه، مطلبی را اختصاصا به «انواع کشمش ایرانی» اختصاص دادهایم.
کشمش را در چه غذاها و خوراکیهایی میتوان استفاده کرد؟
تنها محدودیتی که ممکن است برای استفاده از کشمش در غذاها و خوراکیها وجود داشته باشد، خلاقیت ماست. بعضیها کشمش را برای درست کردن دسرهای خوشمزه به کار می برند، مثل ماست-کشمش-خیار یا انواع سالادهای خوشمزه. بعضی وقتها از آن در غذای اصلی استفاده میکنند مثل کشمش پلو یا مرغ شکم پر. در انواع شیرینیها و اسنکها هم کشمش جایگاه ویژهی خودش را دارد.
ما در نشریه دوشو، دستورالعملهایی را برایتان آماده میکنیم که با کمک آنها بتوانید به رژیم غذاییتان تنوع ویژهای بدهید. با کلیک کردن روی لینکهای زیر مستقیما وارد صفحهی دستورالعمل مورد نظرتان بشوید.
طرز تهیه کشمش
و اما الان نوبت روشهای درست کردن کشمش است. برای تهیه کشمش سه مرحله کار باید انجام بدهیم:
- آماده سازی
- خشک کردن
- پس از خشک کردن
برای خشک کردن می توانیم آن را در سایه یا در آفتاب گذاشته و یا از روش های مکانیکی استفاده کنیم. در روش آفتابی برای خشک کردن کشمش ممکن است که آلودگیهای هوا روی دانهها بشیند، یا حشرات به آن ها هجوم بیاورند. به همین خاطر بهتر است پارچهی توری (به اصطلاح پشه بند) روی آنها بکشیم. روش خشک کردن با آفتاب نسبت به روش مکانیکی بیشتر طول میکشد. یکی از روش های رایج مکانیکی استفاده از مایکروویو است. وقتی از مایکروویو استفاده میکنیم، سرعت بالاتر میرود و دانههای کشمش یکدستتر خواهند شد.
شما هم میتوانید در خانهی خودتان کشمش درست کنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید حاصل دسترنج خودتان را استفاده کنید، باید بگویم که درست کردن مویز کار ساده است. روشهای خلاقانهی زیادی را میتوانید به کار ببرید که ما دو تا از آنها را در مطلبی با عنوان «دو روش برای درست کردن کشمش در خانه» به شما یاد میدهیم.
کشمش مویز:
روش تهیه کشمش مویز یکی از قدیمی ترین و طبیعی ترین حالت های تهیه کشمش است. برای این کار میوه های انگور (متصل به خوشه) را بر روی محلی تمیز و بهداشتی پهن می کنند و پس از خشک شدن جمع آوری می کنند.
کشمش مویز معمولا به رنگ تیره (قهوه ای یا مشکی) است و از نوع انگورهای هسته دار است.
کشمش آفتابی:
در این روش بر خلاف روش قبلی، ابتدا انگور را در محلول تیز آب فرو می برند و سپس در مکانی در معرض نور مستقیم خورشید پهن می کنند تا خشک شود.
کشمش تیفی:
کشمش تیفی را برعکس کشمش آفتابی در سایه از بند آویزان و خشک می کنند. قبل از آویزان کردن، انگور را در تیز آب فرو می کنند.
13 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] آورد؛ کشمش هسته دار که کمی بزرگتر از میانگین اندازه ی کشمش ها است. در زبان انگلیسی به مویز currant می گویند. مویز یکی […]
[…] کشمش: درباره انواع کشمش و خواص و ویژگی های آن بخوانید. […]
[…] کشمش ، مویز و کشمش سلطانی همگی جزو انواع رایج میوه خشک هستند و در واقع انواع مختلف انگور خشک شده اند. دارای ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ضروری بوده و در انواع غذاهای ترش و شیرین سراسر دنیا استفاده می شوند. […]
[…] ۱ فنجان کشمش […]
[…] همه کشمش مصرف می کنند، چه افرادی که رژیم دارند و چه افراد عادی. […]
[…] نمی کند که کشمش را در سالاد بریزید یا روی غذایتان، در هر صورت کشمش […]
[…] کشمش محبوب ترین نوع انگور خشک شده باشد، اما تنهاترین نوع آن […]
[…] جهانی) به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار، سومین صادرکننده بزرگ کشمش در جهان است. کشمش ایرانی انواع مختلفی دارد، از جمله […]
[…] انگور شانی برای تهیه کشمش و مویز استفاده می شود. قیمت انگور شانی در سال ۹۷ از سه […]
[…] ۱ و ۱/۴ فنجان کشمش سیاه […]
[…] تهیه ی آب کشمش به دو فنجان آب و ۱۵۰ گرم کشمش نیاز دارید. ابتدا آب را درون کتری گرم کنید، سپس کشمش ها […]
[…] کشمش، معمولا از طریق خشک کردن انواع مختلف انگور در آفتاب درست می شود؛ کوچک و شیرین است و بافتی چین دار دارد. تهیه کشمش از زمان های قدیم وجود داشته و شواهدی از تولید آن در نوشته های مصریان باستان نیز یافت شده است. در حال حاضر، سالانه بیش از ۲۲۷ میلیون کیلوگرم کشمش در ایالات متحده فروخته می شود و پیش بینی می شود این مقدار بیشتر هم بشود، چون کشمش به عنوان یک میان وعده سالم شناخته شده است. […]
[…] انتخاب کرده باشید. وقتی طبیعت منابع سالم زیادی، مانند کشمش در اختیارمان قرار داده پس چرا مکمل مصرف کنیم یا رژیم […]