تفاوت کشمش، مویز و کشمش سلطانی

کشمش، مویز، کشمش سلطانی

کشمش ، مویز و کشمش سلطانی همگی جزو انواع رایج میوه خشک هستند و در واقع انواع مختلف انگور خشک شده اند. دارای ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ضروری بوده و در انواع غذاهای ترش و شیرین سراسر دنیا استفاده می شوند.

هرچند که این انگورهای خشک شده بسیار رایج اند، اما هنوز خیلی از مردم تفاوت آن ها را نمی دانند. ما در این مقاله فرقشان را برایتان توضیح می دهیم.

کشمش، مویز و کشمش سلطانی انواع مختلف انگور خشک شده هستند.

درک تفاوت بین آن ها کمی گیج کننده است، به ویژه برای کشمش و سلطانی، چون تعاریف متفاوتی در نقاط مختلف دنیا دارند. 

مثلا در ایالات متحده، اصطلاح «کشمش» هم برای خود کشمش و هم برای کشمش سلطانی به کار می رود. تنها تفاوت بینشان این است که به کشمش های «طلایی»، سلطانی گفته می شود.

اما در سطح جهانی داستان فرق می کند. در بیشتر کشورها از جمله انگلستان، کشمش و سلطانی براساس نوع انگور و روش فرآوری آن ها، از یکدیگر تفکیک می شوند. برای جلوگیری از سردرگمی، ما در این مقاله تفاوت بین این سه نوع انگور خشک شده را با توجه به تعاریف جهانی بررسی می کنیم.

کشمش

کشمش نوعی انگور است که به مدت سه هفته خشک شده است. انگورها هنگام خشک شدن تیره می شوند، به همین خاطر رنگ کشمش ها قهوه ای تیره است. 

برای تهیه کشمش از طیف وسیعی از انگورها استفاده می شود. اندازه، طعم و رنگ کشمش ها به نوع انگور مورد استفاده بستگی دارد. در ایالات متحده، معمولا کشمش از انگور بی دانه ی نژاد تامسون تهیه می شود. اما در استرالیا، کشمش ها به طور ویژه از انواع بزرگتر انگور، مانند موسکات، لکسیا و والتهام کراس ساخته می شوند و به همین دلیل از سلطانی بزرگترند.

کشمش ها دارای رنگی تیره، بافتی نرم و طعمی شیرین هستند و اغلب از سلطانی و مویز بزرگترند.

کشمش سلطانی

کشمش سلطانی از انگورهای سبز بی دانه، به ویژه نژاد تامسون تهیه می شود. برخلاف کشمش، کشمش های سلطانی را قبل از خشک کردن در نوعی تیزاب غوطه ور می کنند تا سریع تر خشک شوند، به همین خاطر رنگشان از کشمش و مویز روشن تر است. 

 در استرالیا برخی از سلطانی ها را بدون قرار دادن در تیزاب درست می کنند، به همین دلیل دیرتر خشک می شوند (حدود سه هفته) و معمولا به آن ها کشمش های سلطانی «طبیعی» گفته می شود.

در ایالات متحده، به کشمش های سلطانی «کشمش طلایی» یا «کشمش سلطانا» گفته می شود و غالبا به آن ها نوعی ماده ی نگهدارنده به نام دی اکسید گوگرد می زنند تا رنگشان روشن بماند.

کشمش های سلطانی از کشمش کوچکترند و شیرین تر، آبدارتر و روشن تر از مویز و کشمش هستند.

مویز

به انگورهای کوچکِ خشک شده، مویز می گویند و معمولا از خشک کردن انگورهای کوچک و بی دانه ای، مانند «انگور یاقوتی» و «کارینا» در طی سه هفته درست می شوند. مویز ها شیرین و معطر هستند و به خاطر کوچک بودنشان در غذاهای ترش و یا شیرین استفاده می شوند. 

جمع بندی

کشمش سلطانی، کشمش و مویز همگی انواع مختلف انگور خشک هستند. کشمش و سلطانی نرم، شیرین و آبدارند، در حالی که مویزها معطرند و طعمی شیرین دارند. معمولا اندازه ی کشمش از سلطانی و مویز بزرگتر است.

ارزش غذایی مشابهی دارند

کشمش، سلطانی و مویز بسیار مغذی هستند و این به دلیل فرآیند خشک شدنشان است که باعث کاهش میزان آب موجود در آن ها از ۸۰٪ به ۱۵٪ می شود. در طی این فرآیند انگور کوچک می شود و به میوه ای کوچک، خشک و بسیار مغذی تبدیل می گردد. در واقع انگورهای خشک چهار برابر بیشتر از انگورهای تازه فیبر، ویتامین و مواد معدنی دارند. جدول زیر تفاوت ارزش غذایی ۲۸ گرم کشمش، سلطانی و مویز را نشان می دهد.

کشمش کشمش سلطانی مویز
کالری ۹۵ ۱۰۶ ۷۹
کربوهیدرات ۲۲ گرم ۲۲ گرم ۲۱ گرم
پروتئین ۱ گرم  ۱ گرم ۱ گرم
چربی ۰ ۰ ۰
فیبر ۱ گرم ۲ گرم ۲ گرم
قند ۱۷ گرم ۲۱ گرم ۱۹ گرم
پتاسیم ۶% از RDI (میزان مواد مغذی مورد نیاز در روز) ۸% از RDI ۷% از RDI
ویتامین C ۱% از RDI ۱% از RDI ۲% از RDI
ویتامین K ۱% از RDI ۱% از RDI ۱% از RDI

همانطور که مشاهده می کنید تفاوت بینشان اندک است. تمامشان قند طبیعی بالایی حدود ۶۵ تا ۷۰% دارند، همچنین دارای فیبر و پتاسیم هستند و منبع بسیار خوبی از ترکیبات گیاهی، از جمله آنتی اکسیدان های قوی می باشند. اما از طرف دیگر، میزان ویتامین C و ویتامین K موجود در این انگورهای خشک شده به نسبت انگورهای تازه به شدت کاهش می یابد. 

جمع بندی

کشمش، سلطانی و مویز دارای ارزش غذایی مشابهی هستند و همگی سرشار از فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشند؛ قند بالایی دارند و نسبت به انگورهای تازه ویتامین K و ویتامین C موجود در آن ها کمتر است.

فواید آن ها برای سلامتی یکسان است

کشمش، سلطانی و مویز به شیوه های مختلفی به سلامتی شما کمک می کنند. هر سه منبعی بسیار غنی از آنتی اکسیدان ها، از جمله پلی فنول ها هستند. آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر صدمات مضر ناشی از رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند؛ این صدمات می توانند منجر به التهاب و بسیاری از بیماری های خطرناک مانند سرطان شوند.

علاوه بر این کشمش، سلطانی و مویز سرشار از فیبرند و فقط ۲۸ گرم از آن ها حاوی ۱ تا ۲ گرم فیبر است، که این مقدار ۴ تا ۸ % از نیاز روزانه شما را فراهم می کند. 

مطالعات نشان می دهد که یک رژیم غذایی حاوی میوه ها و سبزیجاتی که فیبر بالایی دارند می تواند به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری های قلبی و دیابت کمک کند. مطالعات همچنین نشان می دهد که خوردن کشمش می تواند باعث کاهش فشار خون، کنترل قند خون و افزایش حس شادابی و نشاط شود.

هرچند که میزان تاثیر کشمش سلطانی و مویز ها بر سلامتی به طور ویژه مورد بررسی قرار نگرفته است، اما از آنجایی که ارزش غذایی مشابهی دارند، احتمالا تاثیر آن ها بر سلامتی نیز شبیه کشمش است.

در آخر، اگرچه کشمش، سلطانی و مویز می توانند یک انتخاب سالم باشند، اما مهم است که به یاد داشته باشید میوه های خشک شده قند و کالری زیادی دارند و مصرف بیش از حد آن ها نیز توصیه نمی شود. به همین دلیل میوه خشک را فقط باید در مقادیر اندک و ترجیحاً همراه با سایر غذاهای مغذی مانند آجیل، دانه ها یا ماست میل کنید.

جمع بندی

کشمش، سلطانی و مویز می توانند سلامت دستگاه گوارش و سطح قند خون شما را بهبود بخشند، التهاب ها را کم کنند و فشار خون را کاهش دهند. از طرف دیگر، قند و کالری زیادی دارند و باید در حد اعتدال مصرف شوند.

کاربردهای یکسانی دارند

کشمش، مویز و کشمش سلطانی کاربردهای بسیار متنوعی دارند؛ هم می توان آن ها را به تنهایی و یا به عنوان آجیل خورد و هم می شود از آن ها در غذاهای پلویی، خورشت ها، سالادها و شیرینی ها استفاده کرد. 

این سه نوع انگور خشک شده، علیرغم تفاوت های اندکی که از نظر طعم و اندازه دارند، اما در بسیاری از دستور پخت ها قابل استفاده هستند و می توانند به راحتی جایگزین یکدیگر شوند. 

برای اضافه کردن انگورهای خشک شده به رژیم غذایی تان می توانید از ایده های زیر استفاده کنید:

  • به همراه پنیر میل کنید؛ انگورهای خشک شده طعم بهتری به پنیر می دهند، به ویژه کشمش که علاوه بر پنیر می تواند ترکیب خوبی با دیگر آجیل ها، پنیرهای خامه ای و شیرینی ها باشد.  
  • به عنوان اسنک صبحانه یا عصرانه بخورید؛ هم می توانید آن ها را به تنهایی بخورید و هم به ماست یا آجیل اضافه کنید. همچنین می توانید روش ابتداعی خودتان را داشته باشید و آن ها را با هر چیزی که دوست دارید ترکیب نمایید.
  • آن ها را به فرنی اضافه کنید؛ مقدار کمی کشمش، مویز یا سلطانی می تواند مزه ی شیرین و خوبی به فرنی بدهد.
  • آن ها را به انواع شیرینی ها و کیک ها اضافه نمایید؛ برای شیرین کردن انواع شیرینی ها، مثل کلوچه، گرانولا و کیک ها می توانید از انگورهای خشک شده استفاده کنید. به خصوص کشمش و کشمش های سلطانی، چون طعم بی نظیری به دیگر مواد تشکیل دهنده می دهند و آن ها را مزه دار می کنند.
  • آن ها را در سالاد بریزید؛ انگورهای خشک شده، به ویژه مویز، طعمی خوشمزه و شیرین به سالادها می دهند. ترکیب آن با سبزی های تلخ و تند و آجیل های تُرد بسیار لذیذ است.
  • از آن ها در غذاهای مختلف استفاده کنید؛ سعی کنید هر کدامشان که می توانید را به غذاهایتان، مانند خورشت کاری، کوفته، عدس پلو و مرصع پلو اضافه کنید؛ اما معمولا در این غذاها از مویز استفاده می کنند، چون اندازه ی آن نسبت به کشمش و سلطانی کوچکتر است.

کشمش، سلطانی و مویز را در مکانی خنک، خشک و تاریک مانند کابینت یا انباری نگه دارید و آنها را در کیسه ای بسته بندی شده یا شیشه در بسته بگذارید. 

جمع بندی

کشمش، مویز و کشمش های سلطانی کاربردهای متنوعی دارند. هم می شود آن ها را به تنهایی مصرف کرد و هم در غذاهای ترش، شیرین، سالادها، شیرینی ها و کیک ها.

کدامیک را باید انتخاب کنید؟

هر سه منبع غنی از مواد مغذی هستند و به راحتی می توانند جایگزین هم شوند. در نهایت باید نوعی را انتخاب کنید که متناسب با غذا و مزه ی دلخواه شما باشد. 

همچنین باید به خاطر داشته باشید که برخی از تولید کنندگان از مواد نگهدارنده ای به نام دی اکسید گوگرد برای حفظ رنگ انگور تازه استفاده می کنند. این ماده عمدتاً برای کشمش سلطانی یا همان «کشمش طلایی» استفاده می شود. برخی از افراد نسبت به دی اکسید گوگرد حساس هستند و با مصرف آن دچار دل پیچه، کهیر، جوش یا حملات آسم می شوند. اگر شما هم به دی اکسید گوگرد حساسیت دارید حتما در هنگام خرید این انگورهای خشک شده به این موضوع توجه کنید.

جمع بندی

کشمش، سلطانی و مویز بسیار مغذی هستند و در بسیاری از غذاها می توان از آنها استفاده کرد. اگر به دی اکسید گوگرد حساسیت دارید هنگام خرید مویز، کشمش یا کشمش سلطانی حتما برچسب روی بسته بندی را بخوانید. 

نتیجه گیری

کشمش، مویز و کشمش سلطانی انواع مختلفی از انگور خشک شده هستند و سرشار از فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان می باشند. کشمش از انواع مختلفی از انگور ساخته شده، به طور طبیعی خشک می شود و از نظر اندازه بزرگتر از سلطانی و مویز است. کشمش های سلطانی از انگورهای سبز بی دانه ساخته می شوند، پیش از خشک کردن درون محلولی خوابانده می شوند تا زودتر خشک شوند و روشن تر و آبدار تر از آن دو نوع دیگرند. مویز از انواع کوچک انگور ساخته می شود، بطور طبیعی خشک می گردد و کوچکترین و تیره ترین نوع انگور خشک شده است.

در آخر می توان گفت که هر یک از این ها انتخاب های خوبی هستند که برای سلامتی شما نیز مفیدند. انتخاب شما بستگی به ذائقه، سلیقه و نوع غذایی که می خواهید درست کنید دارد.

کشمش ، مویز و کشمش سلطانی همگی جزو انواع رایج میوه خشک هستند و در واقع انواع مختلف انگور خشک شده اند. دارای ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ضروری بوده و در انواع غذاهای ترش و شیرین سراسر دنیا استفاده می شوند.

هرچند که این انگورهای خشک شده بسیار رایج اند، اما هنوز خیلی از مردم تفاوت آن ها را نمی دانند. ما در این مقاله فرقشان را برایتان توضیح می دهیم.

کشمش، مویز و کشمش سلطانی انواع مختلف انگور خشک شده هستند.

درک تفاوت بین آن ها کمی گیج کننده است، به ویژه برای کشمش و سلطانی، چون تعاریف متفاوتی در نقاط مختلف دنیا دارند. 

مثلا در ایالات متحده، اصطلاح «کشمش» هم برای خود کشمش و هم برای کشمش سلطانی به کار می رود. تنها تفاوت بینشان این است که به کشمش های «طلایی»، سلطانی گفته می شود.

اما در سطح جهانی داستان فرق می کند. در بیشتر کشورها از جمله انگلستان، کشمش و سلطانی براساس نوع انگور و روش فرآوری آن ها، از یکدیگر تفکیک می شوند. برای جلوگیری از سردرگمی، ما در این مقاله تفاوت بین این سه نوع انگور خشک شده را با توجه به تعاریف جهانی بررسی می کنیم.

کشمش

کشمش نوعی انگور است که به مدت سه هفته خشک شده است. انگورها هنگام خشک شدن تیره می شوند، به همین خاطر رنگ کشمش ها قهوه ای تیره است. 

برای تهیه کشمش از طیف وسیعی از انگورها استفاده می شود. اندازه، طعم و رنگ کشمش ها به نوع انگور مورد استفاده بستگی دارد. در ایالات متحده، معمولا کشمش از انگور بی دانه ی نژاد تامسون تهیه می شود. اما در استرالیا، کشمش ها به طور ویژه از انواع بزرگتر انگور، مانند موسکات، لکسیا و والتهام کراس ساخته می شوند و به همین دلیل از سلطانی بزرگترند.

کشمش ها دارای رنگی تیره، بافتی نرم و طعمی شیرین هستند و اغلب از سلطانی و مویز بزرگترند.

کشمش سلطانی

کشمش سلطانی از انگورهای سبز بی دانه، به ویژه نژاد تامسون تهیه می شود. برخلاف کشمش، کشمش های سلطانی را قبل از خشک کردن در نوعی تیزاب غوطه ور می کنند تا سریع تر خشک شوند، به همین خاطر رنگشان از کشمش و مویز روشن تر است. 

 در استرالیا برخی از سلطانی ها را بدون قرار دادن در تیزاب درست می کنند، به همین دلیل دیرتر خشک می شوند (حدود سه هفته) و معمولا به آن ها کشمش های سلطانی «طبیعی» گفته می شود.

در ایالات متحده، به کشمش های سلطانی «کشمش طلایی» یا «کشمش سلطانا» گفته می شود و غالبا به آن ها نوعی ماده ی نگهدارنده به نام دی اکسید گوگرد می زنند تا رنگشان روشن بماند.

کشمش های سلطانی از کشمش کوچکترند و شیرین تر، آبدارتر و روشن تر از مویز و کشمش هستند.

مویز

به انگورهای کوچکِ خشک شده، مویز می گویند و معمولا از خشک کردن انگورهای کوچک و بی دانه ای، مانند «انگور یاقوتی» و «کارینا» در طی سه هفته درست می شوند. مویز ها شیرین و معطر هستند و به خاطر کوچک بودنشان در غذاهای ترش و یا شیرین استفاده می شوند. 

جمع بندی

کشمش سلطانی، کشمش و مویز همگی انواع مختلف انگور خشک هستند. کشمش و سلطانی نرم، شیرین و آبدارند، در حالی که مویزها معطرند و طعمی شیرین دارند. معمولا اندازه ی کشمش از سلطانی و مویز بزرگتر است.

ارزش غذایی مشابهی دارند

کشمش، سلطانی و مویز بسیار مغذی هستند و این به دلیل فرآیند خشک شدنشان است که باعث کاهش میزان آب موجود در آن ها از ۸۰٪ به ۱۵٪ می شود. در طی این فرآیند انگور کوچک می شود و به میوه ای کوچک، خشک و بسیار مغذی تبدیل می گردد. در واقع انگورهای خشک چهار برابر بیشتر از انگورهای تازه فیبر، ویتامین و مواد معدنی دارند. جدول زیر تفاوت ارزش غذایی ۲۸ گرم کشمش، سلطانی و مویز را نشان می دهد.

کشمش کشمش سلطانی مویز
کالری ۹۵ ۱۰۶ ۷۹
کربوهیدرات ۲۲ گرم ۲۲ گرم ۲۱ گرم
پروتئین ۱ گرم  ۱ گرم ۱ گرم
چربی ۰ ۰ ۰
فیبر ۱ گرم ۲ گرم ۲ گرم
قند ۱۷ گرم ۲۱ گرم ۱۹ گرم
پتاسیم ۶% از RDI (میزان مواد مغذی مورد نیاز در روز) ۸% از RDI ۷% از RDI
ویتامین C ۱% از RDI ۱% از RDI ۲% از RDI
ویتامین K ۱% از RDI ۱% از RDI ۱% از RDI

همانطور که مشاهده می کنید تفاوت بینشان اندک است. تمامشان قند طبیعی بالایی حدود ۶۵ تا ۷۰% دارند، همچنین دارای فیبر و پتاسیم هستند و منبع بسیار خوبی از ترکیبات گیاهی، از جمله آنتی اکسیدان های قوی می باشند. اما از طرف دیگر، میزان ویتامین C و ویتامین K موجود در این انگورهای خشک شده به نسبت انگورهای تازه به شدت کاهش می یابد. 

جمع بندی

کشمش، سلطانی و مویز دارای ارزش غذایی مشابهی هستند و همگی سرشار از فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشند؛ قند بالایی دارند و نسبت به انگورهای تازه ویتامین K و ویتامین C موجود در آن ها کمتر است.

فواید آن ها برای سلامتی یکسان است

کشمش، سلطانی و مویز به شیوه های مختلفی به سلامتی شما کمک می کنند. هر سه منبعی بسیار غنی از آنتی اکسیدان ها، از جمله پلی فنول ها هستند. آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر صدمات مضر ناشی از رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند؛ این صدمات می توانند منجر به التهاب و بسیاری از بیماری های خطرناک مانند سرطان شوند.

علاوه بر این کشمش، سلطانی و مویز سرشار از فیبرند و فقط ۲۸ گرم از آن ها حاوی ۱ تا ۲ گرم فیبر است، که این مقدار ۴ تا ۸ % از نیاز روزانه شما را فراهم می کند. 

مطالعات نشان می دهد که یک رژیم غذایی حاوی میوه ها و سبزیجاتی که فیبر بالایی دارند می تواند به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری های قلبی و دیابت کمک کند. مطالعات همچنین نشان می دهد که خوردن کشمش می تواند باعث کاهش فشار خون، کنترل قند خون و افزایش حس شادابی و نشاط شود.

هرچند که میزان تاثیر کشمش سلطانی و مویز ها بر سلامتی به طور ویژه مورد بررسی قرار نگرفته است، اما از آنجایی که ارزش غذایی مشابهی دارند، احتمالا تاثیر آن ها بر سلامتی نیز شبیه کشمش است.

در آخر، اگرچه کشمش، سلطانی و مویز می توانند یک انتخاب سالم باشند، اما مهم است که به یاد داشته باشید میوه های خشک شده قند و کالری زیادی دارند و مصرف بیش از حد آن ها نیز توصیه نمی شود. به همین دلیل میوه خشک را فقط باید در مقادیر اندک و ترجیحاً همراه با سایر غذاهای مغذی مانند آجیل، دانه ها یا ماست میل کنید.

جمع بندی

کشمش، سلطانی و مویز می توانند سلامت دستگاه گوارش و سطح قند خون شما را بهبود بخشند، التهاب ها را کم کنند و فشار خون را کاهش دهند. از طرف دیگر، قند و کالری زیادی دارند و باید در حد اعتدال مصرف شوند.

کاربردهای یکسانی دارند

کشمش، مویز و کشمش سلطانی کاربردهای بسیار متنوعی دارند؛ هم می توان آن ها را به تنهایی و یا به عنوان آجیل خورد و هم می شود از آن ها در غذاهای پلویی، خورشت ها، سالادها و شیرینی ها استفاده کرد. 

این سه نوع انگور خشک شده، علیرغم تفاوت های اندکی که از نظر طعم و اندازه دارند، اما در بسیاری از دستور پخت ها قابل استفاده هستند و می توانند به راحتی جایگزین یکدیگر شوند. 

برای اضافه کردن انگورهای خشک شده به رژیم غذایی تان می توانید از ایده های زیر استفاده کنید:

  • به همراه پنیر میل کنید؛ انگورهای خشک شده طعم بهتری به پنیر می دهند، به ویژه کشمش که علاوه بر پنیر می تواند ترکیب خوبی با دیگر آجیل ها، پنیرهای خامه ای و شیرینی ها باشد.  
  • به عنوان اسنک صبحانه یا عصرانه بخورید؛ هم می توانید آن ها را به تنهایی بخورید و هم به ماست یا آجیل اضافه کنید. همچنین می توانید روش ابتداعی خودتان را داشته باشید و آن ها را با هر چیزی که دوست دارید ترکیب نمایید.
  • آن ها را به فرنی اضافه کنید؛ مقدار کمی کشمش، مویز یا سلطانی می تواند مزه ی شیرین و خوبی به فرنی بدهد.
  • آن ها را به انواع شیرینی ها و کیک ها اضافه نمایید؛ برای شیرین کردن انواع شیرینی ها، مثل کلوچه، گرانولا و کیک ها می توانید از انگورهای خشک شده استفاده کنید. به خصوص کشمش و کشمش های سلطانی، چون طعم بی نظیری به دیگر مواد تشکیل دهنده می دهند و آن ها را مزه دار می کنند.
  • آن ها را در سالاد بریزید؛ انگورهای خشک شده، به ویژه مویز، طعمی خوشمزه و شیرین به سالادها می دهند. ترکیب آن با سبزی های تلخ و تند و آجیل های تُرد بسیار لذیذ است.
  • از آن ها در غذاهای مختلف استفاده کنید؛ سعی کنید هر کدامشان که می توانید را به غذاهایتان، مانند خورشت کاری، کوفته، عدس پلو و مرصع پلو اضافه کنید؛ اما معمولا در این غذاها از مویز استفاده می کنند، چون اندازه ی آن نسبت به کشمش و سلطانی کوچکتر است.

کشمش، سلطانی و مویز را در مکانی خنک، خشک و تاریک مانند کابینت یا انباری نگه دارید و آنها را در کیسه ای بسته بندی شده یا شیشه در بسته بگذارید. 

جمع بندی

کشمش، مویز و کشمش های سلطانی کاربردهای متنوعی دارند. هم می شود آن ها را به تنهایی مصرف کرد و هم در غذاهای ترش، شیرین، سالادها، شیرینی ها و کیک ها.

کدامیک را باید انتخاب کنید؟

هر سه منبع غنی از مواد مغذی هستند و به راحتی می توانند جایگزین هم شوند. در نهایت باید نوعی را انتخاب کنید که متناسب با غذا و مزه ی دلخواه شما باشد. 

همچنین باید به خاطر داشته باشید که برخی از تولید کنندگان از مواد نگهدارنده ای به نام دی اکسید گوگرد برای حفظ رنگ انگور تازه استفاده می کنند. این ماده عمدتاً برای کشمش سلطانی یا همان «کشمش طلایی» استفاده می شود. برخی از افراد نسبت به دی اکسید گوگرد حساس هستند و با مصرف آن دچار دل پیچه، کهیر، جوش یا حملات آسم می شوند. اگر شما هم به دی اکسید گوگرد حساسیت دارید حتما در هنگام خرید این انگورهای خشک شده به این موضوع توجه کنید.

جمع بندی

کشمش، سلطانی و مویز بسیار مغذی هستند و در بسیاری از غذاها می توان از آنها استفاده کرد. اگر به دی اکسید گوگرد حساسیت دارید هنگام خرید مویز، کشمش یا کشمش سلطانی حتما برچسب روی بسته بندی را بخوانید. 

نتیجه گیری

کشمش، مویز و کشمش سلطانی انواع مختلفی از انگور خشک شده هستند و سرشار از فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان می باشند. کشمش از انواع مختلفی از انگور ساخته شده، به طور طبیعی خشک می شود و از نظر اندازه بزرگتر از سلطانی و مویز است. کشمش های سلطانی از انگورهای سبز بی دانه ساخته می شوند، پیش از خشک کردن درون محلولی خوابانده می شوند تا زودتر خشک شوند و روشن تر و آبدار تر از آن دو نوع دیگرند. مویز از انواع کوچک انگور ساخته می شود، بطور طبیعی خشک می گردد و کوچکترین و تیره ترین نوع انگور خشک شده است.

در آخر می توان گفت که هر یک از این ها انتخاب های خوبی هستند که برای سلامتی شما نیز مفیدند. انتخاب شما بستگی به ذائقه، سلیقه و نوع غذایی که می خواهید درست کنید دارد.

بیشتر بخوانید

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • […] می توانید به جای کشمش از سلطانی، مویز یا توت استفاده […]

    پاسخ
  • […] مصرف می کنند، چه افرادی که رژیم دارند و چه افراد عادی. کشمش در واقع همان انگور خشک شده است که در کیک ها و دسرهای […]

    پاسخ
  • […] کشمش های سلطانی که از این انگورها تهیه می شوند، کوچک و شیرین اند و رنگی طلایی دارند. امروزه بیشتر کشمش ها، از جمله آنهایی که رنگ قهوه ای تیره دارند نیز از انگور سلطانا (سلطانی) یا همان انگور بی دانه تامسون تهیه می شوند. معمولا انگورهای سلطانی در محلولی از آب، کربنات پتاسیم و روغن خوراکی خیسانده می شوند تا روند خشک شدنشان سریع تر انجام شود؛ اما برای انگورهای تامسون از این محلول استفاده نمی کنند و آن ها به طور طبیعی خشک می شوند؛ به همین خاطر زمان بیشتری برای تبدیل به کشمش نیاز دارند و نهایتا رنگشان نسبت به کشمش سلطانی تیره تر می شود.  […]

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست