آشنایی با انواع سرکه

انواع سرکه

شاید تعجب کنید که بفهمید ده ها نوع سرکه وجود دارد. بیشترین سرکه مورد استفاده در آشپزخانه ها، سرکه سفید و سرکه سیب است. معمولا سرکه هایی که در کشورهای مختلف ساخته می شوند، نشان دهنده محصولات رایج آن کشورند؛ به عنوان مثال، کشورهای سازنده شراب، مانند فرانسه، ایتالیا و اسپانیا سرکه شراب تولید می کنند و در آمریکای شمالی که سیب محصول عمده ی آنهاست، سرکه سیب بیشتر به چشم می خورد. کشورهای تولیدکننده آبجو، مانند انگلیس، سرکه مالت تولید می کنند. در ایران خودمان هم سرکه انگور و سیب، محبوب ترین سرکه های موجود در بازار هستند. 

تقریبا از هر ماده غذایی که حاوی قندهای طبیعی باشد می توان سرکه درست کرد. مخمرها این قندها را به الکل تخمیر کرده و انواع خاصی از باکتری ها آن الکل را به سرکه تبدیل می کنند. پس از تخمیر دوم، یک اسید استیک ضعیف باقی می ماند. این اسید طعم ماده اصلی تخمیر شده، مانند سیب یا انگور را می دهد. اسید استیک چیزی است که به سرکه مزه خاص و منحصر به فرد خود را می دهد.

اسید استیک خالص را می توان در آزمایشگاه ساخت. گاهی اوقات وقتی اسید استیک را با آب رقیق می کنند، آن را به عنوان سرکه سفید می فروشند. با این حال، اسید استیک های ایجاد شده در آزمایشگاه ها فاقد طعم خاص موجود در سرکه های واقعی هستند و انواع سنتز شده، به پای سرکه هایی که بطور طبیعی از میوه های تابستانی حاوی شکر تخمیر می شوند نمی رسند و به خوبی آن ها نیستند.

انواع سرکه

سرکه برای یک سبک آشپزی سالم، بسیار عالی است. طعم تند سرکه باعث می شود لازم نباشد نمک زیادی در غذا بریزید. همچنین با افزودن سرکه، طعم غذا متعادل می شود و نیازی به اضافه کردن چیزهایی مثل کره، خامه یا روغن نیست، به همین دلیل چربی غذا هم کم می شود. سرکه هم طعم های تند دارد و هم ملایم؛ طعمی را انتخاب کنید که باب مزاجتان باشد. ادامه این مقاله را مطالعه کنید تا با انواع سرکه آشنا شوید و راحت تر سرکه مناسب غذا و سلیقه تان را انتخاب کنید.

سرکه سفید

این نوع سرکه، رایج ترین سرکه در بین خانواده های آمریکایی است. طعم آن برای آشپزی خیلی تند است، اما برای ترشی انداختن و یا تمیز کردن خانه مناسب است.

سرکه سیب

سرکه سیب، دومین نوع رایج سرکه در آمریکاست. رنگ این سرکه، قهوه ای روشن است و طعمی میوه ای به غذای شما می دهد. سرکه سیب برای تهیه سالاد، سس ها، ماریناد و چاشنی ها مناسب است.

سرکه شراب

این سرکه خوش طعم از ترکیبی از شراب قرمز یا شراب سفید تهیه می شود و در اروپا به ویژه آلمان رایج است. سرکه شراب قرمز اغلب با طعم اسانس طبیعی تمشک یا خود تمشک، طعم دار می شود. 

کیفیت شراب اصلی، تعیین کننده ی مرغوبیت سرکه است. سرکه شراب خوب از شراب های خوب تهیه می شود و به مدت چند سال درون بشکه های چوبی قرار داده می شود. 

سرکه بالزامیک

این سرکه محبوب و رایج، هم نوع سنتی دارد و هم صنعتی. یک سازمان شبه دولتی در مودنا، ایتالیا (محل پیدایش و تولید سرکه بالزاميک)، روی تولید سرکه بالزامیک سنتی نظارت دارد.

برای آشنایی با نحوه ساخت سرکه بالزامیک سنتی، مقاله ای با همین عنوان برایتان تهیه کرده ایم که می توانید آن را مطالعه کنید.

آن چه بیشتر در  فروشگاه های مواد غذایی آمریکا به چشم می خورد، سرکه بالزامیک صنعتی است. برخی از این سرکه ها در مودنا ساخته می شوند، اما نه با شیوه سنتی. در حقیقت برخی از سرکه های بالزامیک صنعتی حتی در خود ایتالیا هم تولید نمی شوند، چون طبق مقررات سخت و پیچیده ی کنسرسیوم تولید کنندگان سرکه بالزامیک سنتی مودنا ساخته نمی شوند.

تولید سرکه بالزاميک صنعتی، هیچ محدودیت جغرافیایی یا قانونی در خصوص روش یا مدت زمان جا افتادن سرکه ندارد. بنابراین، نسبت به سرکه بالزامیک سنتی، مقرون به صرفه تر است و راحت تر پیدا می شود.

طعم این سرکه مانند هیچ سرکه دیگری نیست؛ شیرینی و ترشی آن کاملا متناسب است و با انواع غذاها قابل استفاده است.

سرکه برنج

این نوع سرکه بیشتر در غذاهای آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد و از شراب برنج ترش و تخمیر شده بدست می آید. طعم سرکه های برنج ژاپنی ملایم است در حالی که سرکه های چینی کمی ترش و تند هستند. رنگ سرکه بستگی به نوع برنج استفاده شده دارد، اما سرکه های ژاپنی اغلب قرمز یا سفید رنگ هستند. بسیاری از آشپزها از سرکه برنج سفید برای خوراک های خود استفاده می کنند، چون رنگ غذا را تغییر نمی دهد و در سوپ ها و غذاهای رشته دار سرکه برنج قرمز می ریزند.

سرکه مالت

رنگ قهوه ای تیره دارد و بیشتر در انگلستان از آن استفاده می شود. فرایند تولید سرکه مالت با جوانه زدن دانه های جو شروع می شود. جوانه زنی، آنزیم ها را قادر می سازد تا نشاسته را تجزیه کنند. سپس قند تشکیل می شود و در نهایت به آبجو یا نوشیدنی مالت حاوی الکل تبدیل می شود. بعد از این که باکتری ها آبجو را به سرکه تبدیل کردند، سرکه باید جا بیفتد. همانطور که از نام آن پیداست، سرکه مالت کاملا طعم مالت می دهد.

از این نوع سرکه اغلب برای ترشی انداختن پیاز و سبزیجات استفاده می شود. چون طعم تندی دارد برای سالادها مناسب نیست، اما برای خوراک چیپس و ماهی عالیست. 

سرکه نیشکر

این نوع سرکه از نیشکر تهیه می شود و عمدتا در فیلیپین مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ آن زرد روشن است و طعمی شبیه به سرکه برنج دارد. برخلاف تصور شما، سرکه نیشکر اصلا شیرین تر از بقیه سرکه ها نیست.

سرکه آبجو

سرکه آبجو طلایی روشن است و بیشتر در آلمان، اتریش، بایرن و هلند محبوبیت دارد. از آنجایی که این سرکه از آبجو درست می شود، طعم نهایی آن بستگی به نوع آبجو استفاده شده دارد، اما طعم آن تند و شبیه به سرکه مالت است.

سرکه ی نارگیل

سرکه ای سفید رنگ با طعم تیز، اسیدی و کمی مخمر مانند است. این سرکه جزء اصلی غذاهای جنوب شرقی آسیاست، از شیره نخل نارگیل تهیه می شود و از اهمیت ویژه ای در غذاهای تایلندی و هندی برخوردار است.

سرکه کشمش

این سرکه قهوه ای به طور سنتی در ترکیه تولید می شود و در غذاهای خاورمیانه مورد استفاده قرار می گیرد. سعی کنید آن را با کمی دارچین ترکیب کنید تا طعم ملایم آن تقویت شود. ترکیب سس سالاد و سرکه کشمش، طعم متفاوتی به سبزیجات شما می دهد. 

سرکه میوه

سرکه میوه از شراب های میوه ای تهیه می شود و معمولا هیچ طعم دهنده دیگری به آن اضافه نمی شود.

سرکه نخل

سرکه نخل از تخمیر شیره خوشه های گل نخل نیپا تهیه می شود.

سرکه انار

در اسرائیل از این سرکه به عنوان سس سالاد و سس گوشت استفاده می شود.

اکنون که با انواع سرکه آشنا شدید، شاید دوست داشته باشید خودتان سرکه درست کنید. در این مقاله می توانید روش تهیه سرکه انگور خانگی را یاد بگیرید.

شاید تعجب کنید که بفهمید ده ها نوع سرکه وجود دارد. بیشترین سرکه مورد استفاده در آشپزخانه ها، سرکه سفید و سرکه سیب است. معمولا سرکه هایی که در کشورهای مختلف ساخته می شوند، نشان دهنده محصولات رایج آن کشورند؛ به عنوان مثال، کشورهای سازنده شراب، مانند فرانسه، ایتالیا و اسپانیا سرکه شراب تولید می کنند و در آمریکای شمالی که سیب محصول عمده ی آنهاست، سرکه سیب بیشتر به چشم می خورد. کشورهای تولیدکننده آبجو، مانند انگلیس، سرکه مالت تولید می کنند. در ایران خودمان هم سرکه انگور و سیب، محبوب ترین سرکه های موجود در بازار هستند. 

تقریبا از هر ماده غذایی که حاوی قندهای طبیعی باشد می توان سرکه درست کرد. مخمرها این قندها را به الکل تخمیر کرده و انواع خاصی از باکتری ها آن الکل را به سرکه تبدیل می کنند. پس از تخمیر دوم، یک اسید استیک ضعیف باقی می ماند. این اسید طعم ماده اصلی تخمیر شده، مانند سیب یا انگور را می دهد. اسید استیک چیزی است که به سرکه مزه خاص و منحصر به فرد خود را می دهد.

اسید استیک خالص را می توان در آزمایشگاه ساخت. گاهی اوقات وقتی اسید استیک را با آب رقیق می کنند، آن را به عنوان سرکه سفید می فروشند. با این حال، اسید استیک های ایجاد شده در آزمایشگاه ها فاقد طعم خاص موجود در سرکه های واقعی هستند و انواع سنتز شده، به پای سرکه هایی که بطور طبیعی از میوه های تابستانی حاوی شکر تخمیر می شوند نمی رسند و به خوبی آن ها نیستند.

انواع سرکه

سرکه برای یک سبک آشپزی سالم، بسیار عالی است. طعم تند سرکه باعث می شود لازم نباشد نمک زیادی در غذا بریزید. همچنین با افزودن سرکه، طعم غذا متعادل می شود و نیازی به اضافه کردن چیزهایی مثل کره، خامه یا روغن نیست، به همین دلیل چربی غذا هم کم می شود. سرکه هم طعم های تند دارد و هم ملایم؛ طعمی را انتخاب کنید که باب مزاجتان باشد. ادامه این مقاله را مطالعه کنید تا با انواع سرکه آشنا شوید و راحت تر سرکه مناسب غذا و سلیقه تان را انتخاب کنید.

سرکه سفید

این نوع سرکه، رایج ترین سرکه در بین خانواده های آمریکایی است. طعم آن برای آشپزی خیلی تند است، اما برای ترشی انداختن و یا تمیز کردن خانه مناسب است.

سرکه سیب

سرکه سیب، دومین نوع رایج سرکه در آمریکاست. رنگ این سرکه، قهوه ای روشن است و طعمی میوه ای به غذای شما می دهد. سرکه سیب برای تهیه سالاد، سس ها، ماریناد و چاشنی ها مناسب است.

سرکه شراب

این سرکه خوش طعم از ترکیبی از شراب قرمز یا شراب سفید تهیه می شود و در اروپا به ویژه آلمان رایج است. سرکه شراب قرمز اغلب با طعم اسانس طبیعی تمشک یا خود تمشک، طعم دار می شود. 

کیفیت شراب اصلی، تعیین کننده ی مرغوبیت سرکه است. سرکه شراب خوب از شراب های خوب تهیه می شود و به مدت چند سال درون بشکه های چوبی قرار داده می شود. 

سرکه بالزامیک

این سرکه محبوب و رایج، هم نوع سنتی دارد و هم صنعتی. یک سازمان شبه دولتی در مودنا، ایتالیا (محل پیدایش و تولید سرکه بالزاميک)، روی تولید سرکه بالزامیک سنتی نظارت دارد.

برای آشنایی با نحوه ساخت سرکه بالزامیک سنتی، مقاله ای با همین عنوان برایتان تهیه کرده ایم که می توانید آن را مطالعه کنید.

آن چه بیشتر در  فروشگاه های مواد غذایی آمریکا به چشم می خورد، سرکه بالزامیک صنعتی است. برخی از این سرکه ها در مودنا ساخته می شوند، اما نه با شیوه سنتی. در حقیقت برخی از سرکه های بالزامیک صنعتی حتی در خود ایتالیا هم تولید نمی شوند، چون طبق مقررات سخت و پیچیده ی کنسرسیوم تولید کنندگان سرکه بالزامیک سنتی مودنا ساخته نمی شوند.

تولید سرکه بالزاميک صنعتی، هیچ محدودیت جغرافیایی یا قانونی در خصوص روش یا مدت زمان جا افتادن سرکه ندارد. بنابراین، نسبت به سرکه بالزامیک سنتی، مقرون به صرفه تر است و راحت تر پیدا می شود.

طعم این سرکه مانند هیچ سرکه دیگری نیست؛ شیرینی و ترشی آن کاملا متناسب است و با انواع غذاها قابل استفاده است.

سرکه برنج

این نوع سرکه بیشتر در غذاهای آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد و از شراب برنج ترش و تخمیر شده بدست می آید. طعم سرکه های برنج ژاپنی ملایم است در حالی که سرکه های چینی کمی ترش و تند هستند. رنگ سرکه بستگی به نوع برنج استفاده شده دارد، اما سرکه های ژاپنی اغلب قرمز یا سفید رنگ هستند. بسیاری از آشپزها از سرکه برنج سفید برای خوراک های خود استفاده می کنند، چون رنگ غذا را تغییر نمی دهد و در سوپ ها و غذاهای رشته دار سرکه برنج قرمز می ریزند.

سرکه مالت

رنگ قهوه ای تیره دارد و بیشتر در انگلستان از آن استفاده می شود. فرایند تولید سرکه مالت با جوانه زدن دانه های جو شروع می شود. جوانه زنی، آنزیم ها را قادر می سازد تا نشاسته را تجزیه کنند. سپس قند تشکیل می شود و در نهایت به آبجو یا نوشیدنی مالت حاوی الکل تبدیل می شود. بعد از این که باکتری ها آبجو را به سرکه تبدیل کردند، سرکه باید جا بیفتد. همانطور که از نام آن پیداست، سرکه مالت کاملا طعم مالت می دهد.

از این نوع سرکه اغلب برای ترشی انداختن پیاز و سبزیجات استفاده می شود. چون طعم تندی دارد برای سالادها مناسب نیست، اما برای خوراک چیپس و ماهی عالیست. 

سرکه نیشکر

این نوع سرکه از نیشکر تهیه می شود و عمدتا در فیلیپین مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ آن زرد روشن است و طعمی شبیه به سرکه برنج دارد. برخلاف تصور شما، سرکه نیشکر اصلا شیرین تر از بقیه سرکه ها نیست.

سرکه آبجو

سرکه آبجو طلایی روشن است و بیشتر در آلمان، اتریش، بایرن و هلند محبوبیت دارد. از آنجایی که این سرکه از آبجو درست می شود، طعم نهایی آن بستگی به نوع آبجو استفاده شده دارد، اما طعم آن تند و شبیه به سرکه مالت است.

سرکه ی نارگیل

سرکه ای سفید رنگ با طعم تیز، اسیدی و کمی مخمر مانند است. این سرکه جزء اصلی غذاهای جنوب شرقی آسیاست، از شیره نخل نارگیل تهیه می شود و از اهمیت ویژه ای در غذاهای تایلندی و هندی برخوردار است.

سرکه کشمش

این سرکه قهوه ای به طور سنتی در ترکیه تولید می شود و در غذاهای خاورمیانه مورد استفاده قرار می گیرد. سعی کنید آن را با کمی دارچین ترکیب کنید تا طعم ملایم آن تقویت شود. ترکیب سس سالاد و سرکه کشمش، طعم متفاوتی به سبزیجات شما می دهد. 

سرکه میوه

سرکه میوه از شراب های میوه ای تهیه می شود و معمولا هیچ طعم دهنده دیگری به آن اضافه نمی شود.

سرکه نخل

سرکه نخل از تخمیر شیره خوشه های گل نخل نیپا تهیه می شود.

سرکه انار

در اسرائیل از این سرکه به عنوان سس سالاد و سس گوشت استفاده می شود.

اکنون که با انواع سرکه آشنا شدید، شاید دوست داشته باشید خودتان سرکه درست کنید. در این مقاله می توانید روش تهیه سرکه انگور خانگی را یاد بگیرید.

بیشتر بخوانید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست